νεα κρητη totalfitness news

Πονηρή παρέμβαση, που φέρνει επιβαρύνσεις από το... παράθυρο, έγινε με ειδική πρόβλεψη για τη φορολόγηση της... πρόσοψης!
 Ειδικότερα, για τα αστικά ακίνητα, έγινε μείωση στους συντελεστές ορόφου και συγκεκριμένα για κατοικίες στον 4ο και 5ο όροφο, ο συντελεστής έγινε 1,03 αντί 1,04, ενώ για του 6ου ορόφου και πάνω ο συντελεστής έγινε 1,04 αντί 1,06. Επιπλέον, επήλθε αύξηση του συντελεστή μονοκατοικίας στο 1,03 από το 1,02, ενώ εισάγεται Συντελεστής Πρόσοψης 1,02 για κτίρια με μια πρόσοψη και 1,03 για περισσότερες προσόψεις, κάτι που σημαίνει πολύ απλά ότι στις περισσότερες περιπτώσεις, οι κατοικίες θα έχουν επιβάρυνση σε σχέση με το αρχικό σχέδιο.
Για τα ημιτελή κτίσματα ο συντελεστής μειώνεται στο 0,4 από 0,5 αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι γίνεται πιο "ελαστικός" ο ορισμός τους, καθώς ως ημιτελές θεωρείται κάθε κτίσμα "κενό" χωρίς κανονική παροχή ρεύματος. Όσον αφορά, δε, στους Συντελεστές απομείωσης επιφάνειας, που εφαρμόζονται κυρίως σε κτίρια ειδικών χρήσεων, επήλθε αύξηση τους για επιφάνειες πάνω από 1.500 τ.μ. κατά 5 εκατοστά ανά κλιμάκιο (π.χ. για επιφάνεια 1.500- 3.000 τ.μ. ο συντελεστής είναι πλέον 0,75 αντί 0,70).
Τα πάνω- κάτω σε κάθε περίπτωση έρχονται για τους ιδιοκτήτες οικοπέδων, καθώς για τα μεσαίας και μεγάλης αξίας, δηλαδή για τη περιοχή του Λεκανοπεδίου και τα μεγάλα αστικά κέντρα, οι επιβαρύνσεις από την αλλαγή των συντελεστών, φτάνουν ακόμα και το 400%! Συγκεκριμένα, η νέα κλίμακα των 25 συντελεστών φέρνει επιβαρύνσεις για μεσαίας και μεγάλης αξίας γήπεδα, δηλαδή για οικόπεδα μοναδιαίας αξίας από 300 ευρώ/τ.μ. και άνω, ενώ εισάγεται συντελεστής απομείωσης (0,7) εάν υπάρχει κτίσμα, προκειμένου να απορροφηθούν οι υπέρογκες επιβαρύνσεις. Ενδεικτικό είναι ότι για 200 τ.μ. με μοναδιαία αξία 3.000 ευρώ, ο φόρος πριν ήταν 680 ευρώ, ενώ με τους νέους συντελεστές εκτινάσσεται στις 2.400 ευρώ!
defencenet.gr
- See more at: http://www.gkourou.com/

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top