νεα κρητη totalfitness news

Όπως σας είχαμε αναφέρει σε προηγούμενη ανάρτηση μας το Σαββατοκύριακο που διανύουμε είναι προγραμματισμένο για επίσκεψη Ρώσων στο νησί μας. 
Με αρχή γενομένης σήμερα 5 Οκτωβρίου έχουμε εκδήλωση στις 19:00 όπου θα πραγματοποιηθεί έναρξη των «Ρωσικών Ημερών»στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού από την πρόεδρο της Ένωσης Ρώσων στην Ελλάδα, Ειρήνης Ζάλτινα και θα ακολουθήσει ο εορτασμός της επετείου για τα 150 χρόνια από τη γέννηση του Κωνσταντίνου Καβάφη. 

Η ηθοποιός Ειρήνη Μπόϊκο θα απαγγείλει ποιήματα του Καβάφη που έχουν μεταφράσει στα ρώσικα ο Ολέγκ Τσυμπένκο και η Ιρίνα Αναστασιάδου. Θα ακολουθήσει η παρουσίαση του ιστορικού βιβλίου της Ειρήνας Ζαλνίκα και συναυλία με τρίο από μπαλαλάϊκες.

Την Κυριακή το πρωί οι Ρώσοι σύνεδροι και οι προσκεκλημένοι, μετά από τη λειτουργία στην εκκλησία της Ευαγγελίστριας θα κάνουν τον γύρο του νησιού και επισκέψεις στο Μοναστήρι του Κεχροβουνίου, στο χωριό Βωλάξ και στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας στον Πύργο. 

Το απόγευμα, στις 19.00 η Αρχισυντάκτης Ειρήνα Αναστασιάδη θα παρουσιάσει το έργο του περιοδικού 9 Μούσες και θα ακολουθήσουν: 


  • Εισήγηση της Λόλα Ζβονάρεβα, γραμματέως της Ένωσης Συγγραφέων της Μόσχας,διδάκτορος Ιστορικών Επιστημών της Ακαδημίας Φυσικών Επιστημών και της Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών.
  • Εισήγηση αρχισυντάκτη του διεθνούς περιοδικού"Λογοτεχνικά χρονικά" -"Ιστορία της μεγαλύτερης ιδιωτικής συλλογής βιβλίων, χειρογράφων- έργων ζωγραφικής των Ρώσων μεταναστών – λευκής φρουράς".
  • Εισήγηση του Ολέγκ Βολοβίκ, συγγραφέα, Πρόεδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Διεθνούς Ομοσπονδίας των Ρώσων συγγραφέων, εκδότη του"Interpressfakt" ειδικού απεσταλμένου ΜΜΕ Ρωσιας στην Ουγγαρία και την Κεντρική Ευρώπη, το πρακτορείο ειδήσεων "Quick Info". «Η Γνώση στην αρχαία Ελλάδα και σήμερα»
  • Εισήγηση του Χάρη Κουτελάκη, συγγραφέα, Διδάκτορα Αρχαιολογίας με θέμα: «Δήλος, γενέτειρα του Απόλλωνα, ηγέτη των Μουσών».
  • Εισήγηση του Michael Samuels, συγγραφέα, Δόκτορα της Ιατρικής με θέμα: «Τήνος και Δήλος. Κάθαρση και Γνώση".
  • Εισήγηση του Ευγένιου Ντεμένοκ, συγγραφέα, φιλόσοφου, μέλους της Ένωσης Ουκρανών συγγραφέων και της Ένωσης των Ρώσων συγγραφέων της Τσεχικής
  • Δημοκρατίας «Φιλοσοφία, ως βάση για τον συγγραφέα".

Οι «Ρώσικες ημέρες στην Τήνο» θα κλείσουν με συναυλία του Βίκτωρα Βασιλειάδη και της Ελλάδας Κουλαίδου με μεσαιωνική μουσική. Σημειώνουμε ότι, γλώσσες εργασίας -ρωσικά, αγγλικά και ελληνικά και η συμμετοχή στις «Ρωσικές ημέρες στην Τήνο» είναι ανοιχτή σε όλους. 


Με πληροφορίες από: www.actimon.blogspot.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top