νεα κρητη totalfitness news

Από τριπλό έλεγχο θα περάσουν οι δικαιούχοι των εκπτώσεων του ΕΝΦΙΑ
rΑπό τρεις διασταυρώσεις θα περάσουν οι ιδιοκτήτες ξενοίκιαστων ακινήτων προκειμένου
να έχουν την έκπτωση του 20%. Όπως ανέφερε η Προϊσταμένη του τμήματος μεγάλης ακίνητης περιουσίας της Διεύθυνσης Κεφαλαίου του υπουργείου Οικονομικών, το πρώτο ξεσκαρτάρισμα θα γίνει με βάση τους αριθμούς παροχής ρεύματος που έχουν δηλωθεί για πρώτη φορά φέτος στο Ε9.

Οι αριθμοί αυτοί θα ταυτοποιηθούν εν συνεχεία με τα στοιχεία που θα αποστείλει ο ΔΕΔΔΗΕ, δηλαδή η ΔΕΗ, προκειμένου να εξακριβωθεί εάν τα πρόσωπα ταυτίζονται με τα επίμαχα ακίνητα κι εδώ μπορεί να υπάρξει αλαλούμ καθώς σε πολλές περιπτώσεις η παροχή ρεύματος δεν αντιστοιχεί στον ιδιοκτήτη αλλά στον ενοικιαστή. Το τρίτο βήμα θα είναι η αντιπαραβολή όλων των παραπάνω στοιχείων, με τα στοιχεία που έχουν δηλωθεί στο Ε2, προκειμένου το υπουργείο Οικονομικών να εντοπίσει όσα ακίνητα δεν είχαν ηλεκτροδότηση καθ' όλη τη διάρκεια του 2013.

Όλη αυτή η διαδικασία υπολογίζεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί έως τα μέσα Οκτωβρίου, οπότε και θα αναρτηθούν τα διορθωμένα εκκαθαριστικά για τους δικαιούχους. Αυτό που επεσήμανε, ωστόσο, η κ. Κόλλια είναι ότι ολοκληρωμένα ακίνητα που δεν ηλεκτροδοτήθηκαν ποτέ, δεν δικαιούνται ούτε την έκπτωση του 20% για τα ξενοίκιαστα ούτε την έκπτωση του 60% για τα ημιτελή.

Όσον αφορά, πάντως, στις διορθώσεις που θα κάνουν οι ίδιοι οι φορολογούμενοι στα Ε9 τους, από τα μέσα Οκτωβρίου έως το τέλος Νοεμβρίου, η πρόθεση του υπουργείου Οικονομικών είναι να γίνεται άμεσα η εκκαθάριση ήτοι μετά από κάθε διόρθωση να γίνεται και η εκκαθάριση. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι το υπουργείο Οικονομικών δεν θα περιμένει την ολοκλήρωση των διορθώσεων για να ξεκινήσει τις εκκαθαρίσεις, άρα και οι συμψηφισμοί θα ξεκινήσουν νωρίτερα από το Δεκέμβριο.


Πηγή:  iefimerida.gr 


Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top