νεα κρητη totalfitness news

Η ΕΝΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΜΠΟΥ ΤΗΝΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΤΙΔΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΑ

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Δωροθέου Β’ εορτάσθηκε η ιερά μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης στο χωρίο Κάμπος της ιεράς νήσου Τήνου.


Αφ’ εσπέρας ετελέσθη Μέγας Πολυιερατικός Εσπερινός στον κατάμεστο ιστορικό Ιερό Ναό με τη συμμετοχή όλων των Ιερέων από όλες τις περιφέρειες του νησιού.
Πρό του πέρατος της ιεράς ακολουθίας, ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιάκωβος Σέττας ομίλησε διδακτικότατα αναφερόμενος στον βίο της Αγίας Αικατερίνης και το παράδειγμά της στη σημερινή εποχή, και μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Δωροθέου Β΄ καθώς και την ιδιαίτερη ποιμαντική φροντίδα του Μητροπολίτου για την ενορία αναφερόμενος στις προσπάθειές του για την εκ βάθρων ανακαίνιση του ιστορικού αυτού Ιερού Ναού της Αγίας Αικατερίνης.
Ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Νήσου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός ευχαρίστησε τον Εφημέριο Πρωτοπρ. Σπυρίδωνα Κουσουρή και τα μέλη της εκκλησιαστικής επιτροπής, για την άρτια προετοιμασία της πανηγύρεως, τους Ιερείς, τους Ιεροψάλτες, τον Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο Τήνου για την εξωτερική φωταγώγηση του Ιερού Ναού, καθώς και τους επωνύμους και ανωνύμους δωρητάς που συνέβαλαν στην προετοιμασία της πανηγύρεως. Ιδιαιτέρως ευχαρίστησε τους κατοίκους του χωριού Κάμπου αλλά και τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων κ. Μάρκο Βουτσίνο καθώς και τον Συνεταιρισμό Σούπερ Μάρκετ Νεωρίου δια την προσφορά τους.
Την κυριώνυμο ημέρα ετελέσθη ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, προ του πέρατος της οποίας ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιάκωβος Σέττας εκήρυξε τον Θείον Λόγον.
Στις Ιερές Ακολουθίες παρέστησαν, ο Εφημέριος περιφέρειας της Καθολικής Εκκλησίας π. Γεώργιος Ανδριώτης, ο Δήμαρχος Τήνου, ο Έπαρχος Τήνου, ο Πρόεδρος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Γενικός Γραμματέας και μέλη της Διοικούσης το ΠΙΙΕΤ Επιτροπής και ευλαβείς προσκυνητές από όλες τις περιφέρειες της Ιεράς Νήσου Τήνου.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας παρετέθη παραδοσιακή τράπεζα.

Προ του πέρατος των Ιερών Ακολουθιών ανεγνώσθη το Δελτίο Τύπου της Ιεράς μας Μητροπόλεως σχετικά με την ένταξη του Ιερού Ναού στο πρόγραμμα ΣΑΕΠ για την ανακίνισή του.

 ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΣΥΡΟΥ
84100 ΕΡΜΟΥΠΟΛΙΣ

ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ  ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΕΝΟΡΙΑΚΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ
ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΜΠΟΥ ΤΗΝΟΥ
ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΑΕΠ

               Με πρωτοβουλία και  ύστερα από συντονισμένες προσπάθειες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου & Τήνου κ. Δωροθέου Β΄ και τη συναρωγή του τ. Γ. Γραμματέα της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου κ. Ιω. Μαχαιρίδη καί του απελθόντος Δημάρχου Τήνου κ. Παν. Κροντηρά, ο ιστορικός Ενοριακός Ιερός Ναός της Αγίας Αικατερίνης Κάμου, ιεράς νήσου Τήνου, ο οποίος ανηγέρθη το 1.700 από το Ναύαρχο Ορλώφ, προς τιμήν της Αυτοκράτειρας της Ρωσίας Μεγάλης Αικατερίνης, συντηρείται, αποκαθίσταται καλλιτεχνικά και ανακαινίζεται, μετά την ένταξή του στο πρόγραμμα ΣΑΕΠ, έτους 2014 της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, πρϋπολογισμού 300.000 €, με φορέα Υλοποίησης το Δήμο Τήνου.
         Την απόφαση της ένταξης, για την επιτυχία της οποίας συνήργησαν ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Παν. Ρήγας, ο τ. Υφυπουργός Παιδείας κ. Θεόδ. Παπαθεοδώρου, ο Γ. Διευθυντής Δημοσίων και Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας  κ. Κων. Κουκολιάς, ο Εκδότης κ. Αντ. Δελλατόλας, ο Ειδικός Σύμβουλος κ. Κων. Στρατηγός, ο Διευθυντής και οι υπηρετούντες στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Τήνου και το Τεχνικό Γραφείο της κ. Αναστασίας Ψάλτη, υπέγραψαν ο Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας  κ. Νικ. Δένδιας και ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Οδυσ. Κωνσταντινόπουλος και την ανακοίνωσε σήμερα με έγγραφό του προς την Ιερά Μητρόπολη ο Γ. Γραμματέας της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου κ. Γεώργιος Χατζημάρκος.
        Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ευθύς όταν έλαβε το έγγραφο, σε δήλωσή του ευχαρίστησε όλους όσοι συνήργησαν στην εξέλιξη αυτή, χάρη στην οποία θα συντηρηθεί και θα αναδειχθεί ένα σημαντικό ιστορικό και θρησκευτικό μνημείο της Τήνου και συνεχάρη τον Γ. Γραμματέα της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκο και  τον Δήμαρχο Τήνου κ. Σίμο Ορφανό, επί της θητείας των οποίων θα υλοποιηθεί και θα εγκαινιασθεί το συγκεκριμένο έργο.   
    
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως
Ερμούπολη, 24 Οκτωβρίου  2014

Φωτογραφίες: Ελευθέριος Αποστολόπουλος, Δήμητρα Φανερού


Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top