νεα κρητη totalfitness news

Επιμελητήριο Κυκλάδων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Επιμόρφωση εργοδοτών & εργαζομένων για θέματα άσκησης καθηκόντων
Τεχνικού Ασφαλείας 2015

ΝΕΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Μετά την πρόσφατη έκδοση της Υπουργικής Απόφασης 10520/213/2015 (ΑΔΑ: 7Λ70465ΦΘ5-ΙΓΡ) και της σχετικής Εγκυκλίου Εφαρμογής, το Επιμελητήριο Κυκλάδων ανακοινώνει την έναρξη επιμορφωτικών προγραμμάτων σε θέματα άσκησης καθηκόντων Τεχνικού Ασφαλείας.

Χρησιμότητα
Η επιμόρφωση του εργοδότη/εργαζομένου της επιχείρησης δίνει τη δυνατότητα στον συμμετέχοντα να αναλάβει τα καθήκοντα Τεχνικού Ασφαλείας. Η σχετική νομοθεσία ορίζει ως υποχρεωτική τη χρήση υπηρεσιών Τεχνικού Ασφάλειας από κάθε επιχείρηση που απασχολεί προσωπικό.

Προθεσμία
- Για όσους έχουν ήδη εισέλθει στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ χωρίς να έχουν πραγματοποιήσει την επιμόρφωση, παρέχεται το χρονικό διάστημα έως και30 Ιουνίου 2015 προκειμένου να έχουν ολοκληρώσει την επιμόρφωσή τους.
- Για όσους εισέρχονται για πρώτη φορά στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, παρέχεται διάστημα 6 μηνών προκειμένου να έχουν ολοκληρώσει την επιμόρφωσή τους.
Μετά την παρέλευση του αντίστοιχου χρονικού διαστήματος θεωρείται ότι δεν πληρούνται οι σχετικές προϋποθέσεις και πρέπει να αναζητηθούν υπηρεσίες Τεχνικού Ασφαλείας από εξωτερικό πρόσωπο ή υπηρεσία (ΕΞΥΠΠ) μέχρις ότου επιμορφωθεί ο ίδιος ο εργοδότης ή εργαζόμενος.

Τμήματα
- Προγράμματα για την «Επιμόρφωση εργοδοτών», διάρκειας 10 ωρών, για επιχειρήσεις μικρής επικινδυνότητας οι οποίες υπάγονται στη Γ’ κατηγορία (εμπορικά καταστήματα, εστιατόρια, καταλύματα, καφέ μπαρ, τουριστικά γραφεία, ενοικιάσεις αυτοκινήτων κλπ).
- Προγράμματα για την «Επιμόρφωση εργοδοτών και εργαζομένων», διάρκειας 35 ωρών, για επιχειρήσεις μεσαίας επικινδυνότητας οι οποίες υπάγονται στη Β’ κατηγορία (επιχειρήσεις επισκευής και συντήρησης, τροφίμων και ποτών, κατασκευής παντός είδους από ξύλο, μέταλλο, και ύφασμα, οικοδομικά και άλλα παρόμοια τεχνικά επαγγέλματα, τοποθετήσεις υαλοπινάκων, κλιματιστικών, εκτυπώσεων, πρατήρια υγρών καυσίμων κλπ).

Κόστος Συμμετοχής
- 70 ευρώ για τη Γ’ Κατηγορία (10 ώρες)
- 130 ευρώ για τη Β’ Κατηγορία (35 ώρες)

Αίτηση & Νομοθεσία

Τα πρώτα σεμινάρια διεξάγονται από τέλη Απριλίου 2015 και θα συνεχιστούν για όσο χρονικό διάστημα και σε όποια νησιά υπάρχει ενδιαφέρον.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top