νεα κρητη totalfitness news

Έχοντας ταυτιστεί με το λεγόμενο ”θρησκευτικό τουρισμό”, γεγονός που κατά τη γνώμη μας μάλλον την αδικεί, η Τήνος θεωρείται ένας εκ των κλασσικότερων προορισμών για τις
πασχαλινές αποδράσεις.
Με πλήθος κόσμου να συρρέει κάθε χρόνο για να παρακολουθήσει τις εορταστικές εκδηλώσεις και να επισκεφθεί το ναό της Παναγίας, το Πάσχα στην Τήνο είναι αυθεντικά παραδοσιακό, χωρίς να ”φορτώνεται” τον προσποιητό κοσμοπολιτισμό άλλων κυκλαδίτικων νησιών, αλλά και χωρίς να στερείται επιλογών για όσους δεν επιθυμούν να περάσουν όλο το τετραήμερο παρακολουθώντας θρησκευτικές εκδηλώσεις.

Πανέμορφα χωριά, ορεινά στην πλειοψηφία τους, με πυκνή βλάστηση που έρχεται σε άμεση αντίθεση με το άγονο κυκλαδίτικο τοπίο, παραδοσιακά πέτρινα κτίσματα και αρχοντικά, γραφικά καλντερίμια και περιστερώνες, ενδιαφέροντα μουσεία και ιδιαίτερο ύφος, προκαλούν τον επισκέπτη να εξερευνήσει τη γοητεία τους.

Ιδιαίτερα τώρα, που ο… ανταγωνισμός των δελεαστικών παραλιών του νησιού δεν είναι ακόμα ενεργός, θα έχετε την ευκαιρία να ανακαλύψετε απερίσπαστοι τον πραγματικό χαρακτήρα της Τήνου.

Για την περίπτωση που… χαθείτε, καθώς τα χωριά είναι μάλλον πολλά για ένα τετραήμερο, προτείνουμε να επισκεφθείτε τον Πύργο και την Καρδιανή, που είναι δύο από τα γοητευτικότερα, για την αρχιτεκτονική ιδιαιτερότητα και το καταπράσινο τοπίο με τα τρεχούμενα νερά αντίστοιχα. Αξίζει, επίσης, να δείτε το σεληνιακό τοπίο στο Βώλακα, αποτέλεσμα ενός μοναδικού παγκοσμίως γεωλογικού σχηματισμού.

Όσον αφορά τα πασχαλινά έθιμα, εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η περιφορά των επιταφίων των καθολικών και ορθόδοξων εκκλησιών, που συναντιούνται στην Εξέδρα της Χώρας όλοι μαζί. Ένας από αυτούς, ο επιτάφιος του Αγίου Νικολάου, μπαίνει στη θάλασσα, με τους αναμμένους πυρσούς και το φλεγόμενο σταυρό του να δημιουργούν ένα μοναδικό θέαμα.

Η Ανάσταση στο ναό της Παναγίας, στη Χώρα, είναι μια καλή επιλογή αν μπορείτε να παραβλέψετε τα πλήθη κόσμου που την παρακολουθούν. Διαφορετικά, επιλέξτε κάποια από τις αμέτρητες εκκλησίες ή τα ξωκλήσια που βρίσκονται σε όλο το νησί. Την Κυριακή του Πάσχα μπορείτε να παρακολουθήσετε την τελετή της Αγάπης, που πραγματοποιείται στην Εξέδρα της Χώρας.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top