νεα κρητη totalfitness news

Πανύψηλα πλατάνια και τρεχούμενα νερά στις Κυκλάδες; 
Δοκιμάστε να το πείτε αυτό σε οποιονδήποτε δεν έχει επισκεφθεί την Τήνο, και θα θεωρήσει ότι μόλις του διηθηθήκατε ένα σύντομο ανέκδοτο.

Παρεξηγημένη ως αποκλειστικός προορισμός θρησκευτικού τουρισμού, και ως εκ τούτου άγνωστη για τους πολλούς, που δεν επιλέγουν με αυτό το κριτήριο τα μέρη που θα επισκεφθούν, η Τήνος είναι ίσως η μοναδική… Κυκλάδα που η άνοιξη της πάει τόσο πολύ. 

Αλλά υπάρχουν κι άλλοι λόγοι για να την επισκεφθείτε τώρα –ένας εκ των σημαντικότερων είναι ότι δε θα γίνετε μάρτυρες couleur local σκηνών που περιλαμβάνουν κόκκινα χαλιά και πιστούς σε παροξυσμό πίστης. «Μείον» της για αυτήν την εποχή οι εκπληκτικές παραλίες, που εγγυώνται… κρυοπαγήματα, αφού δύσκολα θα καταφέρετε να τους αντισταθείτε. 


Βόλτες & αξιοθέατα: Το έχουμε ξαναπεί, η ομορφιά αυτού του νησιού βρίσκεται
στα χωριά του. Όσο περισσότερο χρόνο διαθέτετε, τόσο περισσότερα αξίζει να επισκεφθείτε. Μην παραλείψετε σε καμία περίπτωση την Κάρδιανη, για να διαπιστώσετε ιδίοις όμασι ότι στις Κυκλάδες υπάρχει νερό και υπάρχουν και πλατάνια, και τον Πύργο, για να θαυμάσετε ένα από τα ομορφότερα κυκλαδίτικα χωριά και να επισκεφθείτε το σπίτι και μουσείο του γλύπτη Γιαννούλη Χαλεπά. 

Άλλα αξιοθέατα που αξίζουν το χρόνο σας είναι ο Ναός του Ποσειδώνα και της Αμφιτρίτης, που χρονολογείται από τον 5ο αιώνα π.Χ. στα Κιόνια, το Αρχαιολογικό Μουσείο, στο δρόμο που οδηγεί από το λιμάνι στην Παναγία της Τήνου, το οποίο φιλοξενεί πλούσια συλλογή εκθεμάτων από την αρχαιότητα, καθώς και ευρήματα από το Ναό του Ποσειδώνα και το Μουσείο Τηνίων Καλλιτεχνών, όπου θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε σπουδαία έργα ζωγραφικής και γλυπτικής καλλιτεχνών που κατάγονταν από την Τήνο, όπως οι Γύζης, Χαλεπάς, Βιτάλης, Φιλιππότης και Σώχος.

ΠΗΓΗ : www.in2life.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top