νεα κρητη totalfitness news


Και οι Κυκλάδες στον χάρτη των Hot Spot;
Δύο έγγραφα που αφορούν τους πρόσφυγες και τους χώρους φιλοξενίας τους, έλαβε
τις τελευταίες ημέρες, σύμφωναμε αποκλειστικές πληροφορίες του naxostimes.gr, ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης.
Τα σχετικά έγγραφα απεστάλησαν στο δήμο Νάξου, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου και το Υπουργείο Εσωτερικών και ζητούν τις προτάσεις της δημοτικής αρχής για διαθέσιμους χώρους φιλοξενίας των προσφύγων και ουδεμία σχέση έχουν με έγγραφα που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν τον “Προσδιορισμό χώρων καταφυγής και καταυλισμού σε περίπτωση σεισμού”.
Πιο συγκεκριμένα, το πρώτο έγγραφο που εστάλη στις 4 Μαρτίου και παρέλαβε την Τρίτη 15 Μαρτίου ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης, είχε αποστολέα την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου και ζητά “τον ακριβή αριθμό χώρων φιλοξενίας προσφύγων” που μπορεί να υπάρχουν στο νησί, για ενδεχόμενη μεταφορά μεταναστών σε αυτούς.
Το δεύτερο έγγραφο που εστάλη σε όλους τους δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας, παρελήφθη από το Μανόλη Μαργαρίτη σήμερα (Πέμπτη) το μεσημέρι με αποστολέα το Υπουργείο Εσωτερικών και θέμα: ” Αναζήτηση κατάλληλων χώρων για την κάλυψη έκτακτων αναγκών προσωρινής στέγασης προσφύγων“.
Το υπουργείο ζητά τη συνδρομή της τοπικής αυτοδιοίκησης για τη στέγαση των προσφύγων και μεταξύ άλλων αναφέρει: “Για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών σχετικά με τη φιλοξενία προσφύγων, δεδομένων και των αυξημένων αναγκών για τη στέγαση αυτών, ζητούμε τη συνδρομή σας με την υπόδειξη από μέρους σας κατάλληλων χώρων οι οποίοι είναι δυνατόν να παραχωρηθούν άμεσα για να καλύψουν έκτακτες ανάγκες προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων“. 
Ωστόσο, σχετικά με τη φιλοξενία προσφύγων στη Νάξο, έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα κάποιες -ανυπόστατες ειδήσεις και σχόλια- με πιο πρόσφατο, τις δηλώσεις του προέδρου της Απειράνθου, Γιώργου Μπάκαλου, ο οποίος σε ανάρτηση του στο facebook αλλά και δηλώσεις του στην εφημερίδα Κυκλαδική, εικάζει ότι το έγγραφο που έλαβε από το δήμο στις 17 Φεβρουαρίου (με αριθμό πρωτοκόλλου 2429/17-02-2016) και θέμα τον “Προσδιορισμό Χώρων Καταφυγής & Καταυλισμού σε Περίπτωση Σεισμού”, αφορούσε τους πρόσφυγες, κάτι που ουδεμία σχέση έχει με τους πρόσφυγες και τα έγγραφα, που σήμερα αποκλειστικά παρουσιάζει το naxostimes.gr. 
Επίσης καμία σχέση με την πραγματικότητα δεν είχαν και ειδήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα, περί φιλοξενίας 5.000 προσφύγων στα εγκαταλελειμμένα κτίρια του Αλυκού, αφού ο δήμος τα μοναδικά έγγραφα που έχει παραλάβει για το θέμα, είναι τα παραπάνω. Μάλιστα σε ότι αφορά τους χώρους που αναζητά το υπουργείο αυτοί “θα πρέπει να βρίσκονται πλησίον του αστικού ιστού να υπάρχει ή να είναι δυνατή η σύνδεση με δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης και ηλεκτρισμού καθώς επίσης να υπάρχει εύκολη πρόσβαση σε αυτούς και να εξυπηρετούνται από τα μέσα μαζικής μεταφοράς“.  
Το έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών προς το δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων:
egrafo_metanestes_1

egrafo_metanestes_2

ΠΗΓΗ  milosvoice.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top