νεα κρητη totalfitness news

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η Επίσκεψη της Κινητής Μονάδας Μαστογράφου στο Δήμο Τήνου.


Ο Δήμος Τήνου με ενέργειές του εντάχθηκε στο πρόγραμμα Δωρεάν Μαστογραφικού Ελέγχου, της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας που στηρίζεται από την Κ.Ε.Δ.Ε.

Στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας επισκέφτηκε το νησί μας η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου από την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου μέχρι και την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου και πραγματοποίησε 96 μαστογραφίες.

Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας.

Παρ' όλη την
υψηλή συχνότητα της ασθένειας, η αντιμετώπιση της τα τελευταία χρόνια δίνει ολοένα και καλύτερα αποτελέσματα, αφού η πλειοψηφία των ασθενών θα ζήσει πάρα πολλά χρόνια και η ποιότητα τους θα επηρεαστεί ελάχιστα.

Η αισιόδοξη αυτή εξέλιξη είναι αποτέλεσμα δύο παραγόντων: α) της σημαντικής προόδου της ιατρικής επιστήμης και β) του γεγονότος ότι ο αριθμός των γυναικών που υποβάλλονται σε προληπτικές εξετάσεις συνεχώς αυξάνει, με αποτέλεσμα να ανακαλύπτεται ο καρκίνος σε πρώιμα στάδια, τότε που οι θεραπείες είναι πιο αποτελεσματικές και μπορεί να οδηγήσουν στην ίαση.

Η πρόληψη λοιπόν σώζει ζωές.

Ευχαριστούμε πολύ τόσο την Αντικαρκινική Εταιρία όσο και την Διοίκηση της ΚΕΔΕ για την πολύτιμη συμβολή τους καθώς και την Πρόεδρο και τη Διοικούσα Επιτροπή του Κέντρου Υγείας για τη συνδρομή τους.

Επίσης ευχαριστούμε το κατάστημα «ΑΡΟΔΟ» για την προσφορά του στη σίτιση του Κλιμακίου της μαστογραφίας.

Ο Δήμος Τήνου ευαισθητοποιημένος πάντα σε θέματα υγείας βεβαιώνει του δημότες του ότι θα κάνει οποιαδήποτε προσπάθεια προκειμένου να επαναληφθεί η επίσκεψη τον επόμενο χρόνο.

Ο Δήμαρχος Τήνου

Σίμος Ορφανός


Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top