νεα κρητη totalfitness news


Τριετές πλάνο στο Ν. Αιγαίο για τη Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης

Ένα τριήμερο τεχνικών συσκέψεων του δικτύου των Γαστρονομικών
Περιφερειών της Ευρώπης, που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο, ακολούθησε την τελετή ανάδειξης του Νοτίου Αιγαίου ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019, την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου, στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» στην Αθήνα.
Επρόκειτο περί της 10ης  Συνάντησης του Δικτύου των Γαστρονομικών Περιφερειών της Ευρώπης που είναι μέλη του IGCAT (Διεθνές Ινστιτούτο Γαστρονομίας, Πολιτισμού, Τεχνών και Τουρισμού), η οποία πραγματοποιήθηκε στο κατάλυμα της Γαλλίας στη Μεσαιωνική Πόλη, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου και στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, στο κτίριο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.  Στο πλαίσιο της συνάντησης, ήρθαν στη Ρόδο οι εκπρόσωποι 9 Περιφερειών της Ευρώπης που είτε έχουν υπηρετήσει τον θεσμό της «Γαστρονομικής Περιφέρειας» είτε πρόκειται να τον υπηρετήσουν.
Συγκεκριμένα, στη συνάντηση της Ρόδου συμμετείχαν εκπρόσωποι από την Καταλονία της Ισπανίας, τη Λομβαρδία της Ιταλίας, το Minho της Πορτογαλίας, την Κεντρική Περιφέρεια της Δανίας, τη Ρίγα της Λετονίας, τη Βόρεια Βραβάντη της Ολλανδίας, το Γκάλγουέι της Ιρλανδίας και το Sibiu της Ρουμανίας, συμπεριλαμβανομένης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου,   καθώς και εκπρόσωπος του IGCAT.
Στην διάρκεια των τεχνικών συσκέψεων, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το Δίκτυο, η συνεργασία μεταξύ των Γαστρονομικών Περιφερειών, μέσα από την ανταλλαγή εμπειρίας και πρακτικών, ενώ ετέθη και το πλαίσιο της συνεργασίας τους με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η οποία ξεκινά άμεσα την υλοποίηση του τριετούς πλάνου δράσεων που περιγράφονται αναλυτικά στον φάκελο (bid book),  με τον οποίο το Νότιο Αιγαίο διεκδίκησε και κέρδισε τον τίτλο της Γαστρονομικής Περιφέρειας 2019. 
Πρόκειται για ένα πλάνο δράσεων, όπως αυτές έχουν κατατεθεί στο Διεθνές Ινστιτούτο Γαστρονομίας, Πολιτισμού, Τεχνών και Τουρισμού (IGCAT), που θα κορυφωθούν το 2019 και  θα κινητοποιήσουν ολόκληρη την τοπική κοινωνία καθώς καλύπτουν ένα μεγάλο φάσμα  τομέων, που βρίσκονται σε άμεση συνάρτηση με την διατροφή και την γαστρονομία, όπως η εκπαίδευση, η υγεία, ο τουρισμός, ο πολιτισμός, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ο πρωτογενής τομέας. Υπενθυμίζεται ότι τον φάκελο υποψηφιότητα συνυπογράφουν 117 φορείς από τα νησιά Κυκλάδων και Δωδεκανήσων, ως κοινωνικοί εταίροι της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, οι οποίοι στηρίζουν και συμμετέχουν ενεργά στην υλοποίηση του πλάνου δράσεων της Γαστρονομικής Περιφέρειας.

ΠΗΓΉ tornosnews.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top