νεα κρητη totalfitness news
Εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων (ΟΝΑΣ) και του Συλλόγου Απολλωνιατών συναντήθηκαν στη Βουλή τη Δευτέρα 13/2 με τους τρείς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στις Κυκλάδες Νίκο Μανιό, Νίκο Συρμαλένιο και Αντώνη Συρίγο.

Στη συνάντηση από πλευράς των εκπροσώπων της Νάξου συμμετείχαν ο επίτιμος πρόεδρος του συλλόγου των Απολλωνιατών Αντώνης Χωριανόπουλος, καθώς και τα μέλη του ΔΣ Μιχαήλ Λεβογιάννης, αντιπρόεδρος, Ιωάννης Ανδρής ταμίας, Ειρήνη Κορρέ, ειδική γραμματέας, Ευαγγελία Χατζοπούλου, έφορος, Γεώργιος Χατζόπουλος, Δέσποινα Μυλωνά και Δημήτριος Μαύρος, ενώ εκ μέρους της ΟΝΑΣ παρευρέθηκε η Μαρία Μυλωνά, αντιπρόεδρος και ο Νικόλαος Λεβογιάννης.

Αναπτύχθηκε διεξοδικός διάλογος γύρω από τα προβλήματα της περιοχής του Απόλλωνα με επίκεντρο τα ζητήματα της κατασκευής του αλιευτικού καταφυγίου, της επισκευής του λιμανιού που έχει υποστεί μεγάλες καταστροφές από τις διαδοχικές θεομηνίες, της μεταφοράς της εγκατάστασης της μονάδας του βιολογικού καθαρισμού.

Από την πλευρά των βουλευτών συμφωνήθηκε καταρχήν να επανέλθουν στο αίτημα της επανεξέτασης του χαρακτηρισμού του λιμανιού ως ενάλιου αρχαιολογικού χώρου, με την προοπτική την κατασκευή του ζωτικού έργου του αλιευτικού καταφυγίου στον επιτρεπόμενο χώρο.

Επίσης ενημέρωσαν τους εκπροσώπους της Νάξου για τις θετικές  διατάξεις σχετικά με τη νομιμοποίηση και την επισκευή των λιμένων και των λιμενικών εγκαταστάσεων, στο επερχόμενο ν/σ του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κάτι που θα επιδράσει ευεργετικά στην αποκατάσταση των ζημιών και τη νομιμοποίηση των εγκαταστάσεων στο λιμάνι του Απόλλωνα και όχι μόνο.

Τέλος αναφέρθηκαν και στα υπόλοιπα ζητήματα του οικισμού, έτσι ώστε πραγματικά η περιοχή να αποκτήσει την προοπτική που της αξίζει.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top