νεα κρητη totalfitness news
Με αφορμή τα δημοσιεύματα, στα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ενημέρωσης, για την αναστολή της ανάρτησης του Δασικού Χάρτη, διευκρινίζουμε τα παρακάτω:
  • Η κατάρτιση και ανάρτηση των Δασικών Χαρτών αποτελεί ζητούμενο πολλών ετών και είναι καθοριστικής σημασίας έργο για τη ρύθμιση θεμάτων χωροταξίας, χρήσεων γης, καθώς και προστασίας των δασικών και των χορτολιβαδικών εκτάσεων. Η ανάρτηση και κύρωση των Δασικών Χαρτών αποτελούν κορυφαία διαδικασία διαφάνειας που θα διευκολύνει όλες τις συναλλαγές των πολιτών με το Δημόσιο και θα τους προστατεύει σε κάθε δικαιοπραξία.
  • Στο Δασικό Χάρτη αποτυπώνονται αποκλειστικά μορφές χρήσεων γης και όχι ιδιοκτησίες.
  • Οι μεταβιβάσεις δασικών ή χορτολιβαδικών εκτάσεων χωρίς οριστικά λυμένο το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς δεν θεωρούνταν ποτέ νόμιμες.
  • Οι πολεοδομίες δεν προσκόμισαν στην ΕΚΧΑ Α.Ε. τα όρια των οικισμών και αυτός είναι ο μοναδικός λόγος της μη αποτύπωσης τους στο Δασικό Χάρτη.
  • Η αποτύπωση των τελεσίδικων πράξεων χαρακτηρισμού στο Δασικού Χάρτη έγινε μέσω της βάσης δεδομένων και του συστήματος γεωγραφικών πληροφοριών της Υπηρεσίας μας, που τηρούνται και ενημερώνονται επί σειρά ετών. Παρά την επίσπευση των τελικών διαδικασιών για την ανάρτηση του Δασικού Χάρτη δεν υπήρξε σε καμία περίπτωση προχειρότητα.
  • Η επίλυση των αμφισβητήσεων επί των μορφών χρήσεων γης γίνεται μέσω των Επιτροπών Επίλυσης Αντιρρήσεων και όχι μέσω δικαστηρίων.
  • Για τη διόρθωση τυχόν παραλήψεων ή σφαλμάτων της διοίκησης οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν ΑΤΕΛΩΣ αντιρρήσεις μέσω των Σημείων Υποστήριξης Δασικού Χάρτη (ΣΥΑΔΧ).
  • Ειδικότερα, διευκρινίζεται ότι πολίτες που διαθέτουν ακίνητα εντός ορίων οικισμού, νόμιμες οικοδομικές άδειες ή αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις αναγνώρισης της ιδιοκτησίας τους, έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν ΑΤΕΛΩΣ αντιρρήσεις μέσω των Σημείων Υποστήριξης Δασικού Χάρτη (ΣΥΑΔΧ).
Δασολόγοι -υπάλληλοι της Δ/νσης Δασών Κυκλάδων


Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top