νεα κρητη totalfitness news

Αποτέλεσμα εικόνας για maniosΟ Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων κ. Νίκος
Μανιός, είπε στην Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ότι βασικός στόχος της Ε.Ε. πρέπει να είναι η ειρήνη και η σταθερότητα στην Ευρώπη, η οποία λειτουργεί θετικά και στον υπόλοιπο κόσμο. Για να υπάρξει σταθερότητα θα πρέπει να υπάρξει σύγκλιση. Αντί να έχουμε σύγκλιση των κοινωνιών της κάθε χώρας και μεταξύ των χωρών της Ε.Ε., έχουμε 130 εκατομμύρια φτωχούς και ανέργους στην Ευρώπη με χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα έλλειψης κοινωνικού κράτους και κοινωνικής πρόνοιας.

Για να μην χαθεί η έννοια και η αξία του Κοινωνικού Πυλώνα, για να υπάρξει θετική αντιμετώπιση των λαών προς την Ε.Ε. και να μην οδηγηθούν σε φυγόκεντρες τάσεις, πρέπει να διασφαλιστούν:

1) Πραγματική υπεράσπιση των κανόνων της εργασίας. Προτάσεις για κατάργηση των δικαιωμάτων της εργασίας δεν πρέπει να ακούγονται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στα όργανά του, όπως π.χ. να υπάρξουν ομαδικές απολύσεις στην Ελλάδα, σε μία χώρα με 24% ανεργία και μείωση του ΑΕΠ κατά 25% με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί όπως πρέπει το σύστημα υγείας, να μην υπάρχουν κοινωνικές δομές και με τεράστια προβλήματα στη παιδεία.

2) Προστασία της εργασίας με τον ίδιο τρόπο σε όλες τις χώρες. Γιατί η φτωχοποίηση χωρών λειτουργεί ανασταλτικά και για την ανάπτυξη των δικαιωμάτων των αναπτυγμένων χωρών και οδηγεί σε μία σύγκριση με τους φτωχότερους, που συμπαρασύρει όλη την Ε.Ε.

Ο Νίκος Μανιός τόνισε ότι θα πρέπει να παρθούν συγκεκριμένα μέτρα προστασίας της εργασίας, ύπαρξης ευρωπαϊκού επιδόματος ανεργίας και να δοθούν ρητές εντολές κάθε πολίτης της Ε.Ε., ανεξαρτήτως θρησκείας και προελεύσεως, να έχει πρόσβαση στην υγεία και τη παιδεία αν θέλουμε να περισώσουμε το οικοδόμημα την Ε.Ε και να συμβάλλουμε στη παγκόσμια ειρήνη.


Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top