νεα κρητη totalfitness news


Συναυλίες με τη Νεκταρία Καραντζή, την περίοδο του Πάσχα, σε Ελλάδα και εξωτερικό

Η βυζαντινή υμνωδία και οι αρχέγονοι ήχοι της Μεσογείου αποτελούν τον πυρήνα των καλλιτεχνικών εμφανίσεων της Νεκταρίας Καραντζή κατά την περίοδο του Πάσχα, σε μία σειρά συναυλιών στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχοντας αναγνωριστεί διεθνώς ως μία από τις σημαντικότερες φωνές του ιερού και αρχέγονου μέλους, η Νεκταρία Καραντζή ειδικεύεται σε ένα ξεχωριστό είδος καλλιτεχνικών εμφανίσεων που χαίρουν θερμής αποδοχής και εκτίμησης ιδιαιτέρως από το κοινό του εξωτερικού.

Τα τελευταία χρόνια οι ευρωπαϊκές περιοδείες της μαζί με τον διεθνούς φήμης πιανίστα, συνθέτη, μαέστρο και Καλλιτεχνικό Διευθυντή της Μητροπολιτικής Συμφωνικής Ορχήστρας Αθηνών, Βασίλη Τσαμπρόπουλο, που συνδυάζουν τον μουσικό κόσμο της Δύσης και της Ανατολής, έχουν κερδίσει αξιόλογες κριτικές και έχουν διαμορφώσει ένα σταθερό κοινό που ακολουθεί πιστά τους δύο καλλιτέχνες στο απρόβλεπτο και πρωτότυπο μουσικό τους εγχείρημα. Το πρόγραμμά τους “Between East & West” έχει ήδη ταξιδεψει σε τρεις μεγάλες ευρωπαϊκές περιοδείες, ενώ κυκλοφορεί δισκογραφικά διεθνώς με τον τίλο “eleison”, από την MSO Records σε συνεργασία με τη Naxos Records στην Αμερική και την Challenge Records.
Το ίδιο ακριβώς πρόγραμμα με τους δύο καλλιτέχνες θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το αθηναϊκό κοινό στις 4 Απριλίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με τη συναυλία «Akroasis – Ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση».

Η Νεκταρία Καραντζή θα εμφανιστεί επίσης μέσα στον Απρίλιο, στην Ελλάδα, την Ιταλία και τη Μάλτα με ξεχωριστές a cappella συναυλίες, όπως έχει καθιερώσει εδώ και αρκετά χρόνια, ερμηνεύοντας βυζαντινούς εκκλησιαστικούς ύμνους, ψαλτοτράγουδα, ορθόδοξα θρησκευτικά μέλη άλλων γλωσσών (Ρουμανικά, Ρωσικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Αραβικά, Αραμαϊκά κ.α.) και αρχέγοντες παραδοσιακές μελωδίες της Μεσογείου.
Στην Ιταλία θα εμφανιστεί σε ιστορικούς Ναούς της Ρώμης στις 22 και 24 Απριλίου, ενώ στη Μάλτα στις 27 Απριλίου. Αναλυτικά οι ημερομηνίες για τις εμφανίσεις της στην Ελλάδα είναι:

Σάββατο, 1η Απριλίου
Συναυλία: «Ψαλτοτράγουδα και Ύμνοι του Πάθους»
Ιερός Ναός Ευαγγελίστριας Καλλιθέας Αττικής
Συμπράττει η βυζαντινή χορωδία «Βυζαντινό Αναλόγιο Καλλιθέας», υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη και Καθηγητή βυζαντινής μουσικής Ιωάννη Βαζούρα
Παραγωγή: Ιερός Ναός Ευαγγελίστριας Καλλιθέας
 
Τρίτη, 4 Απριλίου
Συναυλία: «Akroasis – Ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση»
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Βασίλης Τσαμπρόπουλος & Νεκταρία Καραντζή
Ο απρόβλεπτος μουσικός συνδυασμός που ταξιδεύει στην Ευρώπη έρχεται για μία μοναδική συναυλία στην Αθήνα.
Παραγωγή: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
 
Πέμπτη, 6 Απριλίου
Συναυλία: Ύμνοι και Θρήνοι του Θείου Πάθους
Πνευματικό Κέντρο Καλύμνου
Συμπράττει ο βυζαντινός «Χορός Καλυμνίων Ψαλτών», υπό τη διεύθυνση του Άρχοντος Μαΐστορος της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, Γεώργιου Χατζηθεοδώρου
Παραγωγή: Αναγνωστήριο Καλύμνου «Αι Μούσαι»
 
Σάββατο, 8 Απριλίου
Συναυλία: Τα Πάθη τα σεπτά / Ύμννοι και Θρήνοι της Παναγιάς
Αίθουσα Κινηματοθεάτρου του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Πετρουπόλεως
Παραγωγή: Ιερός Ναός Αγίας Τριάδας Πετρουπόλεως

  

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top