νεα κρητη totalfitness news

Στο «σφυρί» η πρώτη κατοικία 300.000 δανειοληπτών!Στο «σφυρί» η πρώτη κατοικία 300.000 δανειοληπτών!

Οι τράπεζες σκληραίνουν την στάση τους απέναντι στους μη συνεργάσιμους δανειολήπτες. Ο νόμος Κατσέλη δεν προσφέρει «καταφύγιο» στους εν λόγω κακοπληρωτές.λη
Υπό την «δαμόκλειο σπάθη» που ακούει στο όνομα, πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας, θα βρεθούν λίαν συντόμως περίπου 300.000 οφειλέτες και εγγυητές δανείων, οι οποίοι χαρακτηρίζονται ως μη συνεργάσιμοι από τις τράπεζες. Από τα αναγκαστικά μέτρα τα οποία θα εφαρμόσουν οι τράπεζες, όπου ως «αιχμή του δόρατος» είναι οι πλειστηριασμοί πρώτοι κατοικίας, δεν γλυτώνουν ούτε όσοι έχουν προσφύγει στο νόμο Κατσέλη
Πλέον ο νόμος δεν αποτελεί «καταφύγιο» προστασίας για τους κακοπληρωτές. Συγκεκριμένα μετά την αναθεώρηση του εν λόγω νόμου, το 2015, όσοι χαρακτηριστούν ως μη συνεργάσιμοι δανειολήπτες από τις τράπεζες-μέσα από τη διαδικασία του Κώδικα Δεοντολογίας-χάνουν και τα ευεργετικά προνόμια με «κορωνίδα» την προστασία της πρώτης κατοικίας.
Οι τράπεζες έχουν ήδη αποστείλει επιστολές σε 1,2 εκατ, δανειολήπτες, όπου τους καλούν να προχωρήσουν τάχιστα στη ρύθμιση των οφειλών τους, προκειμένου να αποφύγουν δυσάρεστες συνέπειες. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, που έδωσαν στη δημοσιότητα οι τράπεζες, το 25% των δανειοληπτών δεν ανταποκρίθηκε και εκ των πραγμάτων αναμένεται να υποστεί τις συνέπειες.
Σκληρή στάση των τραπεζών απέναντι στους μη συνεργάσιμους δανειολήπτες
Οι επικεφαλής των τραπεζών έχουν αποφασίσει να σκληρύνουν την στάση τους απέναντι στους αποδεδειγμένα μη συνεργάσιμους δανειολήπτες ή στρατηγικούς καλοπληρωτές, βγάζοντας από τη «φαρέτρα τους» αναγκαστικά μέτρα, που είναι πιθανόν να φτάσουν και στον πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας.
Στόχος των τραπεζών είναι να αρχίσουν άμεσα τις νομικές ενέργειες κατά των μη συνεργάσιμων, προκειμένου να δημιουργήσουν ένα πλαίσιο πίεσης, το οποίο εκτιμούν ότι μπορεί να αποδειχθεί άκρως αποτελεσματικό. 

πηγή sofokleousin.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top