νεα κρητη totalfitness news

Αποτέλεσμα εικόνας για δημοτικο συμβουλιο τηνουΜε μια μάτια η 6η συνεδριαση του Δημοτικου Συμβουλιου(17/3/2017 1ο μέρος )Την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017 και ώρα 19:00 μ.μ. πραγματοποιήθηκε η 6η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τήνου.

     Πριν την ημερησία διάταξη ο κ Δήμαρχος λαμβάνοντας τον λόγο αναφέρθηκε στις πρόσφατες εκλογές δύο σημαντικών Συλλόγων, τον Σύλλογο Φίλων Κ.Υ. Τήνου ¨Νικόλαος Κόγκος¨ και την Αδελφότητα των Τηνίων εν Αθήναις. Συνεχάρη τα νεοεκλεγέντα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων τους και ευχήθηκε καλή συνεργασία στις δράσεις τους για την ωφέλεια των πολιτών του νησιού μας.

     Στην συνέχεια ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Παναγιώτης Κροντηράς αναφέρθηκε στη ανακοίνωση της πρόσληψης του δεύτερου συμβούλου του Δημάρχου που αναρτήθηκε πρόσφατα στην Διαύγεια. Ευχήθηκε καλή επιτυχία στο ξεκίνημα του και αποδοτικότητα προς το καλό του Δήμου διότι θεωρεί ότι οι σύμβουλοι προσφέρουν έργο σε όλους τους Δήμους. Σημείωσε όμως ότι κατά τη διάρκεια της δικής του θητείας ως δήμαρχος αντίστοιχοι σύμβουλοι που είχαν προσληφθεί υπέστησαν αδικαιολόγητη αρνητική κριτική. Τέλος συνεχάρη και αυτός με την σειρά του τα νέα μέλη των Δ.Σ. των προαναφερθέντων Συλλόγων.

     Κατόπιν ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Πέτρος Κουσουνάδης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την συγκρότηση επιτροπής ενάντια στην εγκατάσταση των βιομηχανικών αιολικών πάρκων στην Τήνο και πρότεινε την άμεση σύγκληση της εντός της ερχόμενης εβδομάδας για την πραγματοποίηση πρώτης συνεδρίασης. Μετά από αυτό αναφέρθηκε στη πρόταση που είχε κάνει σε προηγούμενη συνεδρίαση για να κηρυχτεί το 2017 έτος Καστοριάδη.

     Στην συνέχεια έθεσε το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας του νησιού μας με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό του κινδύνου που διέτρεξε η ζωή βρέφους συμπολίτη μας και ζήτησε να αποσταλεί επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας που θα εκθέτει την τραγική κατάσταση που επικρατεί. Παρέθεσε με λεπτομέρειες τις ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό και την υπερπροσπάθεια που καταβάλει το υπάρχον ώστε να εξυπηρετήσει όσο είναι ανθρωπίνως δυνατό τους κατοίκους του νησιού μας. Αιτήθηκε επίσης να στελεχωθεί το Κέντρο Υγείας με τον ανάλογο αριθμό ιατρών πριν ξεκινήσει η καλοκαιρινή περίοδος.

     Τέλος με αφορμή την 21η Μαρτίου που είναι παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού και των φυλετικών διακρίσεων πρότεινε στο Σώμα να εκδώσει ψήφισμα δηλώνοντας ως Δημοτικό Συμβούλιο την στάση του απέναντι σε τέτοιου είδους πρακτικές και ιδεοληψίες. Ανέγνωσε το κείμενο του ψηφίσματος και το Σώμα το ενέκρινε ομόφωνα.

     Μετά από αυτά τον λόγο έλαβε ο Σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας κ. Ιωάννης Ζαλώνης και έθεσε και εκείνος με την σειρά του τον προβληματισμό του για την πρόσληψη των δύο ειδικών συνεργατών του Δημάρχου, μίας αρχιτέκτονα και ενός μηχανικού, τονίζοντας ότι η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου είναι άρτια στελεχωμένη με πάρα πολύ ικανούς ανθρώπους και μπορεί να ανταπεξέλθει σε όλες τις απαιτήσεις παραπάνω από ικανοποιητικά.

     Στη συνέχεια ο Σύμβουλος της πλειοψηφίας κ. Ιάκωβος Απέργης ως εκπρόσωπος του Δήμου στο Κέντρο Υγείας μίλησε για την συνάντηση που είχε με την καινούργια διοίκηση του. Στην συνάντηση αυτή συζητήθηκαν τα προβλήματα του Κ.Υ. και αναφέρθηκε ότι το Υπουργείο έχει δεσμευτεί να λύσει αρκετά από αυτά εν όψει και της καλοκαιρινής περιόδου που θα αυξηθεί και η επισκεψιμότητα.

     Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Παναγιώτης Κροντηράς τέλος πρότεινε στον κ. Πρόεδρο και αυτός το αποδέχτηκε να προσθέσει σε επόμενο συμβούλιο ως θέμα στην ημερήσια διάταξη το ζήτημα του Κέντρου Υγείας, να προσκληθεί και η Πρόεδρος του για να κάνει μια πλήρη και επίσημη ενημέρωση στο Σώμα ώστε αυτό να τοποθετηθεί ανάλογα.

      Στη συνέχεια το Σώμα πέρασε στα θέματα της ημερησίας διάταξης και αποφάσισε :

Θέμα 1ο Εγκρίθηκαν ομόφωνα αιτήσεις της ΔΕΔΔΗΕ για την χορήγηση αδειών εκσκαφής. Πρόκειται για :

α) Έργο ηλεκτροδότησης καταστήματος του ΣΥΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ Π.Ε. με υπόγειο δίκτυο σε τμήμα του πεζοδρομίου και των δρόμων στην περιοχή του Κέντρου Υγείας και
β) Έργο ηλεκτροδότησης κατοικιών των κ. Α. Κουμαριανού – Ι. Αλβέρτη Ο.Ε. με υπόγειο δίκτυο σε τμήμα του πεζοδρομίου στην περιοχή της Αγκάλης. Ορίστηκε δε ο σύμβουλος κ. Ιάκωβος Απέργης ως επιβλέπων του έργου αυτού.

Θέμα 2ο Εγκρίθηκε ομόφωνα η σύναψη (ανανέωση) σύμβασης παροχής ιατρικών υπηρεσιών, μέσω τηλεφωνικών καρδιογραφημάτων, μεταξύ του Δήμου Τήνου και της Teleheart – Ιατρικής Ε.Π.Ε. για το 2017 που ανέρχεται στο ποσό των χιλίων διακοσίων (1.200,00) ευρώ.
Θέμα 3ο Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η ψήφιση πίστωσης, αναφορικά με την κάλυψη δαπανών εορτασμού της 25ης Μαρτίου. Πρόκειται για την προμήθεια 13 δάφνινων στεφανιών κόστους εξακοσίων (600) ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%. Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Πέτρος Κουσουνάδης δήλωσε ότι καταψηφίζει την πίστωση γιατί θεωρεί ότι τα έξοδα των στεφανιών πρέπει να βαρύνουν αυτούς που τα καταθέτουν και δεν είναι ανάγκη να τα πληρώνει ο Δήμος.

Θέμα 4ο Διαπιστώθηκε η αδυναμία εκτέλεσης ορισμένων υπηρεσιών καθαριότητας με ίδια μέσα του Δήμου. Οι υπηρεσίες καθαριότητας, που προτείνεται να δοθούν σε ιδιώτη, είναι οι εξής:

α) Υπηρεσία λειτουργίας δεματοποιητή, ποσού εξήντα εννιά χιλιάδων εκατόν είκοσι (69.120,00) ευρώ,
β) δαπάνες συλλογής και μεταφοράς στερεών αποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών μέσω δημοσίων συμβάσεων και γ) προσωρινή αποθήκευση-διαχείριση και μεταφορά ανακυκλώσιμων υλικών, ποσού είκοσι χιλιάδων (20.000,00) ευρώ,
δ) Δαπάνες καθαρισμού φρεατίων, δεξαμενών κλπ ΔΕ Τήνου, ποσού δέκα χιλιάδων (10.000,00) ευρώ,
ε) Δαπάνες καθαρισμού φρεατίων, δεξαμενών κλπ ΔΕ Εξωμβούργου, ποσού δέκα χιλιάδων (10.000,00) ευρώ,
στ) Καθαρισμός ρεμάτων ΔΕ Τήνου, ποσού δέκα πέντε χιλιάδων (15.000,00) ευρώ,
ζ) Καθαρισμός ρεμάτων ΔΕ Εξωμβούργου, ποσού είκοσι χιλιάδων (20.000,00) ευρώ,
η) Καθαρισμός ρεμάτων ΔΕ Πανόρμου, ποσού πέντε χιλιάδων (5.000,00) ευρώ,
θ) Μεταφορές κλαδιών της ΔΕ Εξωμβούργου, ποσού επτά χιλιάδων (7.000,00) ευρώ,
ι) Μεταφορές κλαδιών της ΔΕ Πανόρμου, ποσού οκτώ χιλιάδων (8.000,00) ευρώ,
ια) Μεταφορές κλαδιών της ΔΕ Τήνου, ποσού πέντε χιλιάδων (5.000,00) ευρώ,
ιβ) Εργασίες καθαρισμού παραλιών ΔΕ Τήνου, ποσού είκοσι τεσσάρων χιλιάδων (24.000,00) ευρώ,
ιγ) Εργασίες καθαρισμού παραλιών ΔΕ Εξωμβούργου, ποσού δέκα πέντε χιλιάδων (15.000,00) ευρώ,
και ιδ) Εργασίες καθαρισμού παραλιών ΔΕ Πανόρμου ποσού έξι χιλιάδων (6.000,00) ευρώ.
     Η πρόταση να δοθούν σε ιδιώτη οι παραπάνω υπηρεσίες καθαριότητας εγκρίθηκαν ομόφωνα μόνο όταν αναγνώστηκαν και τα αντίστοιχα ποσά ψήφισης γιατί η αρχική εισήγηση δεν τα περιελάμβανε.

     Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Παναγιώτης Κροντηράς επισήμανε ότι εφόσον για τον καθαρισμό των παραλιών προβλέπεται ποσό σαράντα πέντε χιλιάδες (45.000,00) ευρώ θα πρέπει να γίνει συστηματικός και σωστός καθαρισμός με μηχανήματα όπως έγινε πριν τρία χρόνια και όχι σαν αυτόν που έγινε το 2016 που δεν ήταν ικανοποιητικός. Επίσης έχει την άποψη ότι τα ποσά για τον καθαρισμό των ρεμάτων είναι μεγάλα και ελπίζει να γίνει και σε αυτό το θέμα καλή δουλειά. Τέλος θεωρεί ότι τα ποσά για τις μεταφορές των κλαδιών είναι υπερβολικά εφόσον ο Δήμος έχει προμηθευτεί ρυμουλκούμενο θρυμματιστή κλαδιών για να μειώσει τέτοιου είδους κόστη και τόνισε ότι η συγκεκριμένη δαπάνη θα πρέπει να κριθεί απολογιστικά αφού είναι και η πρώτη χρονιά που ο θρυμματιστής μπαίνει σε λειτουργία.

Θέμα 5ο Εγκρίθηκε ομόφωνα η συνδιοργάνωση με την Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Κυκλάδων του Final Four εφήβων που θα πραγματοποιηθεί στο νησί μας στις 24, 25 και 26 Μαρτίου 2017 και αποφασίστηκε η οικονομική ενίσχυση του με το ποσό των χιλίων πεντακοσίων (1.500,00) ευρώ που θα καλύψει τις ανάγκες των γευμάτων συνολικά 150 ατόμων.

Θέμα 6ο Εγκρίθηκε ομόφωνα η κάλυψη εξόδων μετακίνησης (ακτοπλοϊκά εισιτήρια) του κλιμακίου Τήνου, της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας ΒΑ Κυκλάδων ΕΠΑΨΥ, για το έτος 2017 που ανέρχεται στο ποσό των έξι χιλιάδων (6.000,00) ευρώ.

Θέμα 7ο Ψηφίστηκε ομόφωνα πίστωση ποσού δέκα εννιά χιλιάδων τετρακοσίων εξήντα οκτώ (19.468,00) ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24% για την εκτέλεση της υπηρεσίας με τον τίτλο: «Υπηρεσίες σχεδίασης, σήμανσης και προβολής του πεζοπορικού δικτύου Δήμου Τήνου».

Θέμα 8ο Χορηγήθηκε ομόφωνα παράταση ωρών λειτουργίας στις επιχειρήσεις που είχαν υποβάλει σχετική αίτηση.

Θέμα 9ο Λήφθηκε ομόφωνη απόφαση για τη συμμετοχή του Δήμου Τήνου στην διεθνή έκθεση BIT στο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η οποία θα λάβει χώρα στο Μιλάνο στις 30/3/2017-6/4/2017, και ψηφίστηκε το ποσό των χιλίων τετρακοσίων (1.400,00) ευρώ για τα έξοδα συμμετοχής σε αυτή. Στην έκθεση τον Δήμο θα εκπροσωπήσει η κα Ευγενία Καμολίνου μέλος της τουριστικής επιτροπής και πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων.

Θέμα 10ο Ορίστηκαν κατά πλειοψηφία τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία «Πνευματικού Κέντρου Πανόρμου Τήνου ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΧΑΛΕΠΑΣ» ως εξής :
Α. Τρεις (3) αιρετοί εκπρόσωποι του Δήμου Τήνου :

1.- Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Εμμανουήλ Σώχος με αναπληρωτή του τον Αντιδήμαρχο κ. Φίλιππο Οριάνο.

2.- Ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Πανόρμου κ. Σωτήριος Πρίντεζης με αναπληρωτή του τον εκπρόσωπο της Τ.Κ. Υστερνίων κ. Ιάκωβο Μαλακατέ.

3.- Ο Τοπικός Σύμβουλος της Τ.Κ. Πανόρμου κ. Φραγκίσκος Καγιώργης με αναπληρωτή του τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Παναγιώτη Κροντηρά (εκ μέρους της μειοψηφίας).
Β. Έξι (6) πολίτες δημότες του Δήμου Τήνου

1.- Ο κ. Γεώργιος Βίδος με αναπληρωτή του τον κ. Δημήτριο Σκαλκώτο.
2.- Η κα Ιωάννα Κουλοχέρη με αναπληρώτρια την κα Φρατζέσκα Πετράκη.
3.- Η κα Μαργαρίτα Σαλταμανίκα με αναπληρώτρια την κα Νικολέττα Τριανταφύλλου.
4.- Η κα Ευαγγελία Τσακίρη με αναπληρώτρια την κα Ιωάννα Γαίτη.
5.- Ο κ. Πέτρος Μαρμαρινός με αναπληρωτή του τον κ. Φίλιππο Καγιώργη.
6.- Ο κ. Ιωάννης Χονδρογιάννης με αναπληρωτή του τον κ. Γεώργιο Κιλκή.

Ως Πρόεδρος ορίστηκε ο κ. Εμμανουήλ Σώχος και ως Αντιπρόεδρος ο κ. Γεώργιος Βίδος.

     Μειοψήφησε ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Πέτρος Κουσουνάδης υποστηρίζοντας ότι θα έπρεπε ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου να είναι κάποιος που έχει σχέση με τον πολιτισμό και τέτοια άτομα υπάρχουν ανάμεσα στους πολίτες που απαρτίζουν το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και όχι να είναι αιρετός.

Θέμα 11ο Εγκρίθηκαν ομόφωνα οι δαπάνες Παρελθόντων Οικονομικών Ετών (ΠΟΕ), του προϋπολογισμού του Δήμου Τήνου Έτους 2017 συγκεκριμένα :
α) Ανάληψη πίστωσης για την πληρωμή εξόδων μετακίνησης εκτός έδρας των θεραπευτών κινητής μονάδας ΕΠΑΨΥ ποσού (528,50) ευρώ καθώς και για την σύνταξη δημοσιευμάτων για την τουριστική προβολή του νησιού ποσού (680,00) ευρώ σε βάρος του Κ.Α. 00.8115 «διάφορα έξοδα».
β) Ανάληψη πίστωσης ποσού 1.396,80 ευρώ σε βάρος του Κ.Α. 15.8115 «διάφορα έξοδα» για την προμήθεια ειδών για την πραγματοποίηση Χριστουγεννιάτικου πάρτυ καθώς και αφισών & προσκλήσεων για την διοργάνωση Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων.

Θέμα 12ο Ψηφίστηκε ομόφωνα η τροποποίηση της από 25 Απριλίου 2013 σύμβασης συνεργασίας του Δήμου Τήνου με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Α.Ε. (ΕΕΑΑ Α.Ε.) και αφορά την εναλλακτική διαχείριση των δημοτικών αποβλήτων συσκευασίας του Δήμου μας που έχει μεν υπογραφεί αλλά δεν έχει μέχρι στιγμής υλοποιηθεί. Η σύμβαση τροποποιείται ως προς το τέλος ταφής του υπολείμματος διαλογής του Δήμου στον ΦΟΣΔΑ Στερεάς Ελλάδος (που ορίζεται σε 35 ευρώ / τόνο) σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν σύμβαση 330/29.12.2016 μεταξύ της ΕΕΑΑ Α.Ε. και του παραπάνω ΦΟΣΔΑ και αφορά την περίοδο από 1/1 ως 31/12/2017.


Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top