νεα κρητη totalfitness news
Την υλοποίηση της δράσης «Εγκατάσταση δικτύου κάδων ανακύκλωσης αποβλήτων ιματισμού» στα όρια του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενέκρινε σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο στη διάρκεια της εξ’ αναβολής 4ης τακτικής συνεδρίασης, η οποία διακόπηκε την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017.
Το έργο εντάσσεται στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών δραστηριοτήτων του Δήμου, σύμφωνα και με τις επιταγές του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου πρόληψης Δημιουργίας Αποβλήτων και στοχεύει στην πρόληψη δημιουργίας αποβλήτων με την εκτροπή μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης, τα οποία μέχρι σήμερα οι δημότες εναποθέτουν ως απορρίμματα στους πράσινους κάδους.
Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με ανακοίνωση του, «καλείται να διαχειριστεί με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο τα συγκεκριμένα είδη, που συγκαταλέγονται στην κατηγορία των Αστικών Στερεών Αποβλήτων, με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος και το οικονομικό συμφέρον».
Συγκεκριμένα, η διαχείριση των αποβλήτων θα πρέπει να προσβλέπει:
Στη διαλογή υλικών στην πηγή με στόχο τη ριζική αναβάθμιση της ανακύκλωσης και ανάκτησης με χωριστή συλλογή έως το 2020 και
Στη μείωση στο ελάχιστο δυνατό της συνολικής ποσότητας ανακτήσιμων αποβλήτων που διατίθενται για υγειονομική ταφή
Επισημαίνεται ότι τα υφάσματα, ως απορρίμματα, προσμετρούνται μαζί με τα απόβλητα από ξύλο και δέρμα, στο πλαίσιο μελετών που αναλύουν δεδομένα ποσοτικής σύστασης αστικών αποβλήτων. Η κατηγορία αυτή καταλαμβάνει μέσες τιμές ποσοστών, που κυμαίνονται από 3% έως 12% κατά βάρος, ανάλογα με την περιοχή, την εποχή και το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων.
«Η ετήσια αποκομιδή Δημοτικών Στερεών Αποβλήτων στον Δήμο Θεσσαλονίκης ανέρχεται σε περίπου 110.000 τόνους και εκτιμάται ότι μπορεί να αποφευχθεί η απόρριψη στο ΧΥΤΑ έως και 5.500 τόνων. Με βάση την παραδοχή, ότι αρχικά μπορεί να ανακτηθεί ποσοστό 60% των διαθέσιμων ρούχων και υποδημάτων, καταλήγουμε σε ένα ρεαλιστικό αρχικό στόχο εκτροπής απόρριψης αποβλήτων ιματισμού, περί τους 3.300 τόνους ετησίως», δήλωσε σχετικά ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς.
Οι θέσεις και ο αριθμός των κάδων που θα τοποθετηθούν θα καθοριστούν από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, ενώ ο Δήμος θα έχει τη δυνατότητα να επεκτείνει το συγκεκριμένο δίκτυο, εάν κριθεί ότι οι ανάγκες που θα προκύψουν το απαιτούν.
Παράλληλα εγκρίθηκε η δημοσίευση Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, μετά από σχετική απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, με την οποία θα καθορίζονται οι όροι επιλογής αναδόχου, που σε συνεργασία με τον Δήμο θα υλοποιήσει την πράξη.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top