νεα κρητη totalfitness news

Αποτέλεσμα εικόνας για Κέντρου Υγείας ΤήνουΜε αφορμή την ερώτηση του κ.Πέτρου Κουσουνάδη στην προ ημερησίας συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της 17ης Μαρτίου 2017 και την ανάρτηση
του  blog Ξάνεμο με τίτλο «Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα», οφείλουμε να απαντήσουμε για να αποκαταστήσουμε την αλήθεια.

1/ Κανένα βρέφος δεν κινδύνεψε! Στο νεογνό παρασχέθηκαν όλες οι απαιτούμενες πρώτες βοήθειες απ’τους εφημερεύοντες ιατρού και με C130 μεταφέρθηκε για περαιτέρω νοσηλεία στο ΠΑΙΔΩΝ. Σε κανένα Κ.Υ. όσο στελεχωμένο κι αν είναι δεν γίνεται να νοσηλευτεί νεογνό!

2/ Πράγματι στο Κ.Υ.Τήνου αυτή τη στιγμή υπηρετούν τρεις γιατροί ειδικότητας και τέσσερεις αγροτικοί.
Καθημερινά καλύπτονται οι εφημερίες, γίνεται συνταγογράφηση και εξυπηρέτηση των ασθενών.

3/ Μετά από την προκήρυξη του Νοεμβρίου όπου δήλωσαν τρεις γιατροί υπηρεσίας υπαίθρου, ήρθε μόνο ένας.

4/ Ξεκίνησε προκήρυξη στις 14/3 για εννέα  (9) γιατρούς. Επίσης γίνονται ενέργειες για κάλυψη θέσεων με επικουρικούς αλλά και με εξωτερικούς ιατρούς.

5/ Το συμβούλιο κρίσεων ιατρών έχει συσταθεί. Τα ονόματα των  γιατρών είναι στη διάθεση οποιουδήποτε! Γίνονται ενέργειες για να επισπευθεί η διαδικασία η οποία είναι χρονοβόρα ούτως ή άλλως.

6/ Στο Κ.Υ.Τήνου υπηρετούν δύο παρασκευάστριες. Μία μόνιμη και μία με πρόγραμμα του ΟΑΕΔ ενός έτους. Τακτικές μικροβιολογικές εξετάσεις γίνονται εξήντα το μήνα. Μέχρι πριν λίγο καιρό ΔΕΝ γίνονταν τακτικές εξετάσεις!!

7/ Υπάρχουν φορές που ο γιατρός γύρισε από την Αγ.Μαρίνα. Είναι αυτονόητο ότι ο γιατρός καλείται εκεί όπου  υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη και πάντα η ανθρώπινη ζωή προηγείται της συνταγογράφησης.

8/  Όσον αφορά την ιατρό του Π.Ι. Κώμης είναι πάγια τακτική και απολύτως νόμιμο να πραγματοποιεί συγκεκριμένες εφημερίες μέσα στο Κ.Υ.Τήνου.

Για να λέει κανείς πολλά πρέπει να γνωρίζει και να διασταυρώνει.
Η Διοικούσα Επιτροπή δεν ρωτήθηκε για όλα αυτά και δεν είχε την ευκαιρία να απαντήσει.
Η Πρόεδρος της Δ.Ε. είναι πάντα στη διάθεση πολιτών, αιρετών και μη για να δώσει εξηγήσεις και απαντήσεις αλλά και να ακούσει εφικτές προτάσεις για τη βελτίωση του Κ.Υ.Τήνου.


Η Πρόεδρος της Δ.Ε./Κ.Υ.Τήνου
Βαλεντίνα Γαβριελάτου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top