νεα κρητη totalfitness news

ΜΉΝΥΜΑ ΤΟΥ ΚΑΘΟΛΙΚΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΝΑΞΟΥ ΤΗΝΟΥ 
ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΉ ΤΗΣ  ΓΥΝΑΙΚΑΣ                       ΓΥΝΑΙΚΑΣ+ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΚΑΘΟΛΙΚΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ  
ΝΑΞΟΥ-ΤΗΝΟΥ-ΑΝΔΡΟΥ-ΜΥΚΟΝΟΥ
 
Προς  Όλες τις γυναίκες
Σήμερα 8 Μαρτίου, γιορτή της γυναίκας, είναι για μένα, μια ευκαιρία  να απευθύνω ένα χαιρετισμό και ένα σύντομο μήνυμα σε όλες τις γυναίκες.
Ενώ γράφω αυτά τα λόγια για σας, εμφανίζεται στο μυαλό μου η κατ’ εξοχήν γυναίκα, η Μαρία από τη Ναζαρέτ, «Η Παρθένος και Μητέρα, θυγατέρα του Υιού της» (Dante).
Η Γη, αληθινή κοιλάδα δακρύων, γίνεται το φόντο της τραγωδίας μιας προβληματικής ανθρωπότητας.
Σ’ αυτό το εύθραυστο πλαίσιο, η γυναίκα αποδεικνύεται  όλο και πιο θαρραλέα  και με την αντοχή της στις καθημερινές αντιξοότητες, πιο δυνατή, όπως αυτή που επαινείται από την Αγία Γραφή.
Η ιστορία τόσων και τόσων  γυναικών είναι η επιβεβαίωση ότι «ο Θεός δεν έθεσε στον κόσμο παιχνίδια και κούκλες». Το να γιορτάζουμε την  μέρα της γυναίκας  και μετά να ξεχνούμε το έργο που επιτελεί στην οικογένεια και στην κοινωνία, μου φαίνεται υποκριτική πρωτοβουλία. Εάν η ημέρα της γιορτής της γυναίκας τελείται με τιμή, σεβασμό και εκτίμηση απέναντί της, τότε ναι, αξίζει διότι αναδύεται ο αέρας της εκτίμησης.
Συγχαρητήρια, γυναίκες όλων των ηλικιών!
Να αισθάνεστε όλες μεταξύ σας ενωμένες. Να είστε μια δυνατή και αδιάσπαστη αλυσίδα, που θα διατηρεί  ενωμένη την ανθρωπότητα, παρά τις όποιες κακουχίες. Δημιουργείστε έναν ισχυρό εναγκαλισμό υπεράσπισης, σιγουριάς και αλληλεγγύης.
Με σας και για  σας, παρακαλώ το Θεό, ώστε  να εκτιμάται η αξιοπρέπειά σας, διότι της αξίζει.  Και αυτή  να  γίνεται πηγή  τρυφερότητας μέσα στον εχθρικό κόσμο μας με τη δική σας δυνατή αγάπη και να κάνει άλματα αλληλεγγύης, κατανόηση και προσφοράς.
Μην παραδίνεστε  ενώπιον των ανησυχητικών φαινομένων, μην εξουσιοδοτείτε κανένα για τη δική σας ικανότητα που ευτυχώς δεν μπόρεσε να καταστρέψει η επιθετική παρορμητικότητα που πλημμυρίζει και συνθλίβει τόσους ανθρώπους.
Σας ευχαριστώ για ότι είστε και ότι κάνετε και ζητώ από το Θεό να σας προστατεύει και να σας ευλογεί.
Χρόνια σας πολλά με σεβασμό, εκτίμηση και αγάπη.
 
+Νικόλαος
Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου
Μητροπολίτης παντός Αιγαίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top