νεα κρητη totalfitness news

Όχι του Επιτρόπου Κυκλάδων στην πληρωμή συμβασιούχων Καθαριότητας
Αθεώρητα επέστρεψε σε Δήμους των Κυκλάδων χρηματικά εντάλματα πληρωμής συμβασιούχων Καθαριότητας το Ελεγκτικό Συνέδριο / Υπηρεσία Επιτρόπου Νομού Κυκλάδων, σύμφωνα με πληροφορίες του epoli.gr, με εκατοντάδες συμβασιούχους να ζουν καθημερινά την αγωνία εάν τελικά θα πληρωθούν, παρά τις νομοθετικές πρωτοβουλίες των συναρμόδιων Υπουργείων (Εσωτερικών, Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Οικονομικών) και κυριότερα πώς θα επιβιώσουν…, αφού επί τρεις μήνες παραμένουν απλήρωτοι. Βέβαια, με πρώτιστη την ανθρώπινη ανάγκη, πάντα, δεν θα πρέπει να λησμονούμε πως, τεράστιο πρόβλημα δημιουργείται και στους Δήμους και στη συγκεκριμένη περίπτωση νησιωτικούς Δήμους, που αποτελούν τις “ράγες” της “ατμομηχανής” της Ελληνικής οικονομίας, που λέγεται Τουρισμός, “ατμομηχανή”, που έχει ήδη ξεκινήσει να “κινείται” στα νησιά αυτά.

Γιατί οι Επίτροποι αρνούνται τη θεώρηση των ενταλμάτων πληρωμής - Το έγγραφο
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Πράξη - που έχει στη διάθεσή του ολόκληρη το epoli.gr - ο Επίτροπος κρίνει αντισυνταγματική τη θεώρηση των ενταλμάτων αφού, «η διάταξη του άρθρου 167 του  N.4099/2012, όπως έχει τροποποιηθεί με το άρθρο 16 του Ν. 4429/2016 αφορά ατομικές συμβάσεις. Σε αυτές δεν εμπίπτουν οι συμβάσεις οκτάμηνης διάρκειας του άρθρου 205 του ΚΚΔΚΥ, καθόσον εκ της φύσεώς τους αυτές έχουν συναφθεί εξαιρετικώς και προς αντιμετώπιση “πρόσκαιρων”, “εποχικών” ή “περιοδικών”, η ύπαρξη των οποίων θα πρέπει κάθε φορά να ελέγχεται. Αντίθετη ερμηνευτική εκδοχή, θα αναιρούσε το συνταγματικό έρεισμα του εξαιρετικού χαρακτήρα των συμβάσεων των ως άνω προσώπων, καθόσον θα υποδήλωνε ότι οι ανάγκες, για τις οποίες αυτά προσελήφθησαν αρχικά, δεν ήταν παροδικές, εποχικές ή πρόσκαιρες, αλλά πάγιες και διαρκείς, θα καθιστούσε δε, περαιτέρω, τη ρύθμιση του άρθρου 16 του ν.4429/2016 μη σύμφωνη με τις διατάξεις του άρθρου 103 του Συντάγματος, διότι θα οδηγούσε σε στελέχωση του οικείου φορέα για την κάλυψη των πάγιων και διαρκών αναγκών του με προσωπικό που είχε προσληφθεί κατ’ επίκληση της εξαιρετικής αυτής διαδικασίας πρόσληψης (Ε. Σ. Κλιμ. Προλ. Ελ. Δαπ. στο Ι Τμ. 105/2016). Κατά τη γνώμη της Υπηρεσίας μας η ανωτέρω αντίθεση προς τη συνταγματική πρόβλεψη του άρθρου 103 του Συντάγματος δεν μπορεί να αρθεί μέσω της σύμφωνης με το άρθρο 25 παρ.1 του ν. 4456/ΦΕΚ24 Α’ “διευθέτησης ζητημάτων δαπανών καθαριότητας δημοσίων υπηρεσιών και κτιρίων”», όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει ο Επίτροπος και καταλήγει:
«Σύμφωνα με τα ανωτέρω η δαπάνη δεν είναι νόμιμη και το χρηματικό ένταλμα πληρωμής δεν δύναται να πληρωθεί».

Δήμαρχος Μυκόνου: «Στηρίζουμε τους εργαζομένους μας»
Επικοινωνώντας το epoli.gr με έναν εκ των Δημάρχων των Κυκλάδων, που ο Επίτροπος «έκανε Πράξη» τα χρηματικά εντάλματα πληρωμής των συμβασιούχων Καθαριότητας, ο Δήμαρχος Μυκόνου, κ. Κωνσταντίνος Κουκάς, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ μας, τόνισε:
«Οι εργαζόμενοι αυτοί είναι εξαιρετικά απαραίτητοι για την ομαλή λειτουργία του νησιού, στο οποίο η τουριστική περίοδος ξεκίνησε από τις 10 Μαρτίου οπότε και μας προσέγγισε το πρώτο κρουαζιερόπλοιο  για το 2017.
Στηρίζουμε τους εργαζομένους που δικαιούνται να λάβουν τα δεδουλευμένα τους από την 1η Ιανουαρίου έως και σήμερα, που ενώ παρείχαν με συνέπεια τις υπηρεσίες τους παραμένουν απλήρωτοι».
Επισημαίνεται ότι, στο Δήμο Μυκόνου, απασχολούνται στην Καθαριότητα 38 συμβασιούχοι - οι οποίοι είναι επί τρεις μήνες απλήρωτοι - με το μόνιμο προσωπικό στην ίδια υπηρεσία να αριθμείται στους 15.
Ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς 

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top