νεα κρητη totalfitness news

Φωνή διαμαρτυρίας για τους συμβασιούχους εργάτες καθαριότητας.

            Απορία και αγανάκτηση είναι τα καθημερινά συναισθήματα που μας διακατέχουν όσον αφορά το θέμα των συμβασιούχων στον τομέα της Καθαριότητας.

            Από τον Δεκέμβριο του 2016 η Κυβέρνηση έδωσε παράταση στις ήδη υπάρχουσες συμβάσεις μέχρι τέλη του 2017 και ως Δήμος προχωρήσαμε άμεσα στην εκτέλεση των κυβερνητικών εντολών. Παρόλα αυτά μας περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη, καθώς η παράταση αυτή και εν κατακλείδι η πληρωμή τους κρίθηκε αντισυνταγματική, με αποτέλεσμα ο Επίτροπος του Νομού Κυκλάδων να μην προβαίνει στην θεώρηση των ενταλμάτων πληρωμής και οι εργαζόμενοι να γίνονται «μπαλάκι» μεταξύ Κυβέρνησης και Επιτρόπων.

            Παρ’ όλες τις δεσμεύσεις της Κυβέρνησης για την επίλυση του εν λόγω θέματος μέχρι και σήμερα 21 Μαρτίου 2017 βρισκόμαστε ακόμα σε αδιέξοδο.
            Πραγματικά, δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τον τρόπο σκέψης, τον τρόπο δράσης και  τον λόγο που έγιναν εξαρχής οι όποιες ενέργειες από τον κεντρικό κρατικό μηχανισμό.
            Ο Δήμος ως ενδιάμεσος φορέας, μεταξύ εργαζομένων και Κυβέρνησης, έχει βρεθεί σε αδιέξοδο και απορούμε πως μερικοί ελαφρά τη καρδία καταπατούν το δικαίωμα του κάθε νόμιμα εργαζομένου αφήνοντας τον απλήρωτο.
Γιατί μερικοί
επίτροποι θεώρησαν εντάλματα και μερικοί όχι;
Γιατί η Κυβέρνηση δεν έχει πράξει τα ανάλογα προκειμένου να ξεπεραστεί ο σκόπελος και οι όποιες δυσκολίες που η ίδια έχει δημιουργήσει εδώ και τρείς μήνες;
            Ως Δήμαρχος Τήνου εκφράζω την αμέριστη συμπαράσταση στο δίκαιο του αιτήματος των συμβασιούχων γιατί κανείς εργαζόμενος δεν μπορεί να μένει απλήρωτος εξαιτίας πράξεων και παραλήψεων τρίτων και καλεί από τον Πρωθυπουργό μέχρι και τον τελευταίο αρμόδιο  να δώσουν άμεση νομοθετική λύση στο θέμα που οι ίδιοι δημιούργησαν.
            Οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο!!! Το θέατρο του παραλόγου πρέπει να σταματήσει και να δοθεί  μία οριστική και νόμιμη λύση.

Ο Δήμαρχος Τήνου

Σίμος Ορφανός

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top