νεα κρητη totalfitness newsΜε την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας Μητροπολίτου Σύρου και Τήνου κ. Δωροθέου Β’, εορτάσθηκε η Α’ Κυριακή των Νηστειών (της Ορθοδοξίας) στην Ιερά Νήσο Τήνο.
Κατά το έθος, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε η λιτάνευσις των ιερών Εικόνων ανά τας οδούς της πόλης με πλήρη εκκλησιαστική τάξη, προπορευομένων των μαθητών και μαθητριών όλων των βαθμίδων εκαπιδεύσεως και της Φιλαρμονικής του Π.Ι.Ι.Ε.Τ., με την συμμετοχή των Ιερέων, Ιεροψαλτών, του Δημάρχου Τήνου κ. Σ. Ορφανού, των Αντιδημάρχων, του επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολιτεύσεως του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παν. Κροντηρά, του Γενικού Γραμματέα κ. Ευ. Καλογήρου και μελών της Διοικούσης το Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Επιτροπής, του Προέδρου και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, του Λιμενάρχη Τήνου, του επικεφαλής του κλιμακίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, εκπροσώπου του ΑΤ Τηνου, εκπροσώπων Συλλόγων και Φορέων, των Διευθυντών και Εκπαιδευτικών των Σχολείων όλων των βαθμίδων και με την πάνδημη συμμετοχή ευσεβών χριστιανών κάθε ηλικίας.
Στην πλατεία «Παντανάσσης», επί της μαρμάρινης εξέδρας, τελέσθηκε δοξολογική δέησις και ανεγνώσθη το Συνοδικόν της Ορθοδοξίας.
Ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου, ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντας και ευχήθηκε εορτίως σε όλους για το υπόλοιπο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.
Τους ύμνους απέδωσε ο Χορός των Ιεροψαλτών υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη του Πανιέρου Ναού Ευαγγελιστρίας κ. Στυλ. Κοντακιώτη.
Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης

orthodoxias tinos-1
orthodoxias tinos-2
orthodoxias tinos-3
orthodoxias tinos-4
orthodoxias tinos-5
orthodoxias tinos-6
orthodoxias tinos-7
orthodoxias tinos-8
orthodoxias tinos-9
orthodoxias tinos-10
orthodoxias tinos-11
orthodoxias tinos-12
orthodoxias tinos-13
orthodoxias tinos-14
orthodoxias tinos-15
orthodoxias tinos-16
orthodoxias tinos-17
orthodoxias tinos-18
orthodoxias tinos-19
orthodoxias tinos-20
orthodoxias tinos-21
orthodoxias tinos-22
orthodoxias tinos-23
orthodoxias tinos-24
orthodoxias tinos-25
orthodoxias tinos-26
orthodoxias tinos-27
orthodoxias tinos-28
orthodoxias tinos-29
orthodoxias tinos-30
orthodoxias tinos-31

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top