νεα κρητη totalfitness news

«Η Χάρτα του Ρήγα Βελεστινλή στον ψηφιακό κόσμο»

Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού
«Η Χάρτα του Ρήγα Βελεστινλή στον ψηφιακό κόσμο»

Το ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού σας προσκαλεί στο αφιερωμένο στη Χάρτα του Ρήγα Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του Αρχείου Χαρτογραφικής Κληρονομιάς, για ενήλικες, τη Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017, στις 5 μ.μ. Διάρκεια προγράμματος: 45'
Η Χάρτα της Ελλάδος, ο μεγάλος χάρτης του Ρήγα Βελεστινλή, είναι όχι μόνο ένα κορυφαίο επίτευγμα του Ελληνικού Διαφωτισμού και της ελληνικής χαρτογραφίας στα τέλη του 18ου αιώνα, αλλά και ένα παγκόσμια σημαντικό χαρτογραφικό έργο.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει σκοπό την ανάδειξη και ερμηνεία του πλούσιου και πολυσήμαντου χαρτογραφικού περιεχομένου της Χάρτας της Ελλάδος του μεγάλου Εθνεγέρτη, που με το πλήθος των πληροφοριών και την εξαιρετική επικοινωνιακή δύναμη του χάρτη, αναδεικνύεται σε ένα είδος multimedia της εποχής! Ένα πρόγραμμα οπτικοακουστικής προβολήςμε ψηφιακά μέσα, αφιερωμένο στο πολυθεματικό ιστορικό και ιδεολογικό περιεχόμενο της Χάρτας, των συμβολισμών και των μηνυμάτων που απεικονίζονται στη μνημειώδη αυτή χαρτογράφηση του ελλαδικού χώρου και της ευρύτερης περιοχής του. 
Το πρόγραμμα θα παρουσιαστεί από την  ιστορικό της χαρτογραφίας κα Μαρία Παζαρλή, στο πλαίσιο της έκθεσης της Χάρτας του Ρήγα στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού.
Τα πρωινά της 13ης και 14ης Μαρτίου μαθητές των σχολείων της Τήνου θα παρακολουθήσουν το πρόγραμμα προσαρμοσμένο στις ηλικίες τους.Βρείτε μας στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης F: ΙΔΡΥΜΑ ΤΗΝΙΑΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Το ωράριο λειτουργίας των εκθέσεων είναι:
Δευτέρα - Πέμπτη: 9 π.μ. - 3 μ.μ.
Παρασκευή: 10.30 π.μ. - 2 μ.μ. & 5:00 μ.μ. – 8:30 μ.μ.
Σάββατο: 10:30 π.μ. - 2:30 μ.μ.

Opening hours of the exhibitions

Monday - Thursday: 9:00 - 15:00
Friday: 10:30 - 14:00 & 17:00 - 20:30
Saturday: 10:30 - 14:30

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top