νεα κρητη totalfitness news

Αποτέλεσμα εικόνας για ΝΟΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣΠαρεμβάσεις του Νότη Μαριά στην Ευρωβουλή για την προστασία των ζώων

Σειρά παρεμβάσεων για την προστασία των ζώων πραγματοποίησε ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Καθηγητής, Νότης Μαριάς μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο τη Δευτέρα 13/3/2017.
Αναφερόμενος στους κανόνες για τη προστασία των εκτρεφόμενων κουνελιών ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής επισήμανε ότι «παρά το γεγονός ότι τα κουνέλια αποτελούν το δεύτερο μεγαλύτερο πληθυσμό εκτρεφόμενων ζώων στην Ε.Ε. και σφάζονται πάνω από 340 εκατομμύρια κουνέλια ετησίως, η Ε.Ε. δεν έχει ακόμα συγκεκριμένη νομοθεσία για τη θέσπιση κανόνων προστασίας των κουνελιών».
Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Αυτή τη στιγμή σε αρκετά κράτη-μέλη της Ένωσης, τα κουνέλια εκτρέφονται υπό φρικτές συνθήκες σε εκμεταλλεύσεις αναπαραγωγής και πάχυνσης, γεγονός το οποίο αντιτίθεται πλήρως στις απαιτήσεις για την καλή διαβίωση των ζώων. Ήδη από το 2005 έχει διαπιστωθεί ότι υπάρχουν υποβαθμισμένες συνθήκες διαβίωσης καθώς και υψηλά ποσοστά θνησιμότητας και νοσηρότητας μεταξύ των εκτρεφόμενων κουνελιών στην Ευρώπη σε αρκετά κονικλοτροφία».
Καταλήγοντας ο Νότης Μαριάς επισήμανε: «Θα πρέπει επομένως προς το συμφέρον των κονικλοτρόφων, και ολοκλήρου του κλάδου αλλά και προς το συμφέρον των καταναλωτών, να τηρούνται στην κονικλοτροφία, σύμφωνα με το ευρωπαϊκό μοντέλο παραγωγής, τα υψηλότερα πρότυπα όσον αφορά την ασφάλεια των τροφίμων, την υγεία και την καλή διαβίωση των ζώων και τον σεβασμό του περιβάλλοντος».
Σε σχέση με τη συζήτηση για την υπεύθυνη ιδιοκτησία και φροντίδα των ιπποειδών, ο Νότης Μαριάς είπε ότι καθώς «η Ε.E. αποτελεί τη μεγαλύτερη αγορά για τον κλάδο των ιππικών αθλημάτων παγκοσμίως και δεδομένου ότι τα ιπποειδή είναι τα ζώα που μεταφέρονται περισσότερο στην Ευρώπη κατ’ αναλογία προς τον πληθυσμό τους, είναι αναγκαίο η Ένωση να θεσπίσει κανόνες για την προστασία τους. Άλλωστε, ο Παγκόσμιος Οργανισμός για την Υγεία των Ζώων έχει εκδώσει ήδη  κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τα ιπποειδή τον Μάιο του 2016».
«Επομένως», κατέληξε ο Νότης Μαριάς, «είναι αναγκαία η δημιουργία κέντρων αναφοράς για την καλή διαβίωση των ζώων με στόχο τη βελτίωση των ποσοστών συμμόρφωσης και τη συνεπή επιβολή της νομοθεσίας, καθώς και η διάδοση πληροφοριών και βέλτιστων πρακτικών σχετικά με την καλή διαβίωση των ζώων και συγκεκριμένα των ιπποειδών. Επιπλέον, οι ιδιοκτήτες ιπποειδών θα πρέπει να διαθέτουν ένα ελάχιστο επίπεδο γνώσεων σχετικά με τη ζωοτεχνία ιπποειδών, ενώ παράλληλα η ιδιοκτησία συνεπάγεται προσωπική ευθύνη όσον αφορά το επίπεδο υγείας και καλής διαβίωσης των ζώων που έχουν στη φροντίδα τους».
Επισυνάπτεται βίντεο με τις τοποθετήσεις του Νότη Μαριά.Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top