νεα κρητη totalfitness newsΤην πρόθεση της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την αντίφαση ανάμεσα στην μακρόχρονη
απασχόληση και στη σχέση εργασίας με σύμβαση, εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης κατά τη διάρκεια σημερινής του συνάντησης με το Πανελλήνιο Συντονιστικό Όργανο Συλλόγων και Σωματείων του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».
Συγκεκριμένα, ο κ. Σκουρλέτης περιέγραψε τα στάδια που έπονται, με πρώτο  αυτό της πρόσκλησης προς τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, προκειμένου να καταγραφούν και να αξιολογηθούν οι υφιστάμενες σχέσεις εργασίας με σύμβαση στο Δημόσιο και στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο υπουργός επεσήμανε ότι στόχος είναι να βρεθεί λύση που να συνάδει  με το Σύνταγμα, αλλά και να συμμορφώνεται με το Κοινοτικό δίκαιο, το οποίο δεν επιτρέπει πρακτικές κατάχρησης της σχέσης εργασίας με σύμβαση εις βάρος των εργαζομένων.
Στη συνάντηση, οι εκπρόσωποι των συμβασιούχων έθεσαν τα ζητήματα της κατοχύρωσης των θέσεων εργασίας τους, διαμαρτυρόμενοι επειδή, αν και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, απασχολούνται επί χρόνια με συμβάσεις εργασίας, οι οποίες ανανεώνονται σε τακτική βάση.
Να σημειωθεί ότι ο υπουργός Εσωτερικών έχει αναφερθεί πολλές φορές στους εργαζόμενους στο «Βοήθεια στο Σπίτι», πολλοί εκ των οποίων εργάζονται με ανανεούμενες συμβάσεις πάνω από 8 ή 10 χρόνια, τονίζοντας ότι θα πρέπει οι συμβάσεις τους να μετατραπούν μέσα από συγκεκριμένες διαδικασίες σε αορίστου χρόνου.


Πηγή aftodioikisi.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top