νεα κρητη totalfitness news

Έντονη αναμένεται η τουριστική κίνηση στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου

Σε ιδιαιτέρως υψηλά επίπεδα αναμένεται να φθάσει η φετινή
 τουριστική κίνηση στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία από όλες τις τουριστικές αγορές.
Στις εκτιμήσεις αυτές αναφέρθηκε με δηλώσεις της, η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Μαριέττα Παπαβασιλείου, τονίζοντας ότι μετά και την διεθνή Τουριστική Έκθεση του Βερολίνου (ΙΤΒ) «τα μηνύματα από τη Γερμανία, όπως και από κάθε άλλη τουριστική αγορά, είναι ιδιαίτερα θετικά για τα νησιά μας για τη σεζόν του 2017».

Το θετικό κλίμα δεν περιορίζεται μόνο στην προβλεπόμενη σημαντική αύξηση των τουριστικών αφίξεων, αφού όπως αναφέρει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με στοχευμένες ενέργειες έθεσε επί τάπητος το θέμα της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα.
Η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, είχε συναντήσεις στο Βερολίνο με εκπροσώπους τουριστικών οργανισμών, όπως η TUI, η LTUR και η FTI, με τους οποίους συζήτησε σχετικά με την επιμήκυνση των προγραμμάτων τους στο Νότιο Αιγαίο. Παράλληλα, συζήτησε την προοπτική να αποτελέσουν, πιλοτικά, χειμερινούς τουριστικούς προορισμούς η Ρόδος και η Σαντορίνη, στόχος που θα υλοποιηθεί σε συνεργασία και με το υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ.
Η ανταπόκριση των τουριστικών οργανισμών στις συγκεκριμένες προτάσεις υπήρξε θετική και οι επαφές προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχιστούν. Επίσης, η κ. Παπαβασιλείου είχε επαφές με εκπροσώπους νέων τουριστικών αγορών. Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με στελέχη του υπουργείου Τουρισμού, η αντιπεριφερειάρχης είχε συνάντηση με εκπροσώπους τουριστικού οργανισμού της Ινδίας, στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλει το υπουργείο για το «ξεκλείδωμα» της εν λόγω αγοράς.
Στόχος είναι οι προορισμοί του Νοτίου Αιγαίου να γίνουν γνωστοί στην Ινδία και να επωφεληθούν τα νησιά από το ενδεχόμενο άνοιγμα της αγοράς.
Όπως είπε η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού:
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου κέρδισε τις εντυπώσεις στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Βερολίνο. Τα περίπτερα της ήταν από τα πλέον πολυσύχναστα, με τα νησιά μας να έχουν τη μοναδική ευκαιρία να προβάλλουν το τουριστικό τους προϊόν σε ένα μεγάλο αριθμό επισκεπτών και να συνάψουν συμφωνίες.
Κυρίως όμως στο Βερολίνο, άνοιξε ο δρόμος για την άμβλυνση της εποχικότητας και την εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος χειμερινού τουρισμού στη Ρόδο και στη Σαντορίνη. Οι εκπρόσωποι των μεγάλων τουριστικών οργανισμών ανταποκρίθηκαν θετικά σε αυτή την προοπτική, πάνω στην οποία θα εργαστούμε μεθοδικά ως Περιφέρεια, σε συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ.

Πηγή www.cnn.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top