νεα κρητη totalfitness news

Ανακαλύπτοντας την Τήνο το Πάσχα
Ηρεμία, απλότητα, «άγριες» παραλίες, ενδιαφέροντες αρχαιολογικοί χώροι,
μονοπάτια, βραδινή διασκέδαση, παραδοσιακά έθιμα είναι μόνο μερικά από τα στοιχεία που συγκεντρώνει το νησί της Τήνου. Το Πάσχα, είναι ιδανική ευκαιρία για όλους όσοι επιθυμούν να την επισκεφτούν και να βιώσουν μία ιδιαίτερη εμπειρία, καθώς το νησί φημίζεται για τον μοναδικό τρόπο που βιώνει τη μεγάλη γιορτή του Χριστιανισμού.
Τα χωριά ξεχωρίζουν για την αρχιτεκτονική τους, με τα ολόλευκα παραδοσιακά σπίτια να κοσμούν τις κορυφές των βουνών. Εκκλησίες και ξωκλήσια «ξεφυτρώνουν» σε κάθε γωνιά του νησιού... Το ίδιο όμως και τα μπαράκια, για όσους επιθυμούν να διασκεδάσουν. Η «παρεξηγημένη» Τήνος προσφέρεται για κάθε είδους περιπέτεια, από extreme sports, όπως το windsurfing για τους λάτρεις της αδρεναλίνης, μέχρι περιπάτους στο δίκτυο των παλιών μονοπατιών όπου οι επισκέπτες μπορούν να ανακαλύψουν τους καλά κρυμμένους θησαυρούς του νησιού.

Πασχαλινά έθιμα της Μεγάλης Εβδομάδας


Στη Στενή το ορθόδοξο και το καθολικό στοιχείο συνυπάρχουν από πολύ παλιά και συμβιώνουν αρμονικά. Πιο συγκεκριμένα, ο Άγιος Αντώνιος είναι η καθέδρα του Ορθόδοξων και ο Άγιος Νικόλαος η αντίστοιχη των Καθολικών Χριστιανών. Την Μεγάλη Πέμπτη, μοναδική εμπειρία είναι η αποκαθήλωση του Εσταυρωμένου στην Μεγαλόχαρη και στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας του Ροδαρίου. Είναι ενδιαφέρον καθώς μπορεί κανείς να παρατηρήσει τη συνύπαρξη Ορθοδόξων και Καθολικών, που συνυπάρχουν με σεβασμό στις θρησκευτικές εκδηλώσεις και λατρείες κάθε Δόγματος.
epitafios kalamia
Την επόμενη μέρα, οι Επιτάφιοι περιφέρονται στα ολόφωτα σοκάκια, ενώ οι κάτοικοι ραίνουν με αρώματα και λουλούδια τους Επιταφίους. Η μαρμάρινη εξέδρα στην παραλία είναι τόπος συνάντησης των Επιταφίων ενώ συγκεκριμένα ο Επιτάφιος της ενορίας του Αγίου Νικολάου, σύμφωνα με μια πολυετή παράδοση, κατευθύνεται στην παραλία, μπαίνει μέσα στη θάλασσα μαζί με τον παπά και τα εξαπτέρυγα. Βεγγαλικά, φωτοβολίδες και καΐκια που καταφθάνουν στο σημείο δημιουργούν μοναδική ατμόσφαιρα, στη μνήμη όσων έχασαν τη ζωή τους στη θάλασσα...
Το βράδυ της Ανάστασης τριγύρω από το ναό της Ευαγγελίστριας ρίχνονται βεγγαλικά και κροτίδες προκειμένου να εορτασθεί το χαρμόσυνο μήνυμα. Ο τρόπος που γιορτάζεται είναι ιδιαίτερα φαντασμαγορικός, ενώ αργότερα η χώρα «ζωντανεύει», με τον κόσμο να γεμίζει κάθε μαγαζί...
Τη Δευτέρα του Πάσχα ο κόσμος συγκεντρώνεται στην Καρδιανή. Παράλληλα, το γεύμα της Αγάπης, το οποίο σχετίζεται με τη βαθιά πίστη των Τηνιακών στην Ανάσταση του Χριστού, διοργανώνεται στο χωριό Κτικάδος. Σε κάθε χωριό όμως της Τήνου, το Πάσχα γιορτάζεται μοναδικά σε μία ατμόσφαιρα κατάνυξης, με την αναβίωση παραδόσεων και πολλών ετών.
exomvourgo
Η Τήνος αποτελεί μια διαφορετική μοναδική εμπειρία που μας προκαλεί να την ανακαλύψουμε. Για όσους δεν τα καταφέρουν το Πάσχα, το καλοκαίρι δεν είναι και πολύ μακριά...
kolibithra beach
Η Φωνή της Τήνου αφαίρεσε την διαφήμιση της επιχείρησης που υπήρχε εκεί διότι σκοπός της αναπαραγωγής αυτής δεν είναι διαφημιστική καταχώρηση της συγκεκριμένης επιχείρησης μόνο, αλλά η προώθηση ολόκληρου του νησιού μας και των ομορφιών του. Αν επιθυμείτε να δείτε την διαφήση πατήστε πάνω στο λινκ της πηγής που προέρχεται η ανάρτηση. 

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top