νεα κρητη totalfitness news

Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σύρου: Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σύρου: Στο «σκαμνί» για κακοποίηση των αγελάδων

Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σύρου: Στο «σκαμνί» για κακοποίηση των αγελάδων

Στις 7 Ιουνίου 2017 από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σύρου αναμένεται να εκδικαστεί η υπόθεση της κακοποίησης τριών αγελάδων από τον ιδιοκτήτης τους ο οποίος τις βασάνιζε καθώς στις 17 Ιανουαρίου 2016 η Μαρία Ραγκούση, γνωστή για το φιλοζωικό της έργο στο νησί, τον είδε να τις συνοδεύει με το αγροτικό του αυτοκίνητο στην περιοχή της Χρυσής Ακτής στην Πάρο. Τα ζώα περπατούσαν με δυσκολία καθώς ο Γιώργος Τ. είχε δέσει τα πόδια τους και το κεφάλι τους με αλυσίδες, τις γνωστές παστούρες.


Κάθε βήμα ένας διαρκές μαρτύριο…
Μάλιστα όταν η γυναίκα σταμάτησε τον κτηνοτρόφο και του έκανε παρατήρηση εκείνος της είπε ότι γνωρίζει πως είναι παράνομο να δένει έτσι τα πόδια των ζώων του. Εντούτοις δεν φιλοτιμήθηκε ούτε εκείνη τη στιγμή να κόψει τις αλυσίδες και να τα αφήσει να περπατήσουν χωρίς να υποφέρουν.
Το ζώο κινείται με μεγάλη δυσκολία…
Έτσι τις φωτογραφίες που μας έστειλε η κα Ραγκούση, αφού τις δημοσιεύσαμε στο www.zoosos.gr τις στείλαμε μαζί με τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος, που είχε κρατήσει η αυτόπτης μάρτυρας, στην Εισαγγελία Σύρου ζητώντας την τήρηση της νομοθεσίας καθώς αυτή είναι εξόφθαλμη μορφή κακοποίησης. Μάλιστα η κατηγορία σε βάρος του Παριανού κτηνοτρόφου είναι «κακοποίηση ζώου κατά συρροή».
Αυτή η μέθοδος βασανισμού των ζώων είναι πολύ συνηθισμένη στις Κυκλάδες και σε αρκετές περιοχές της χώρας.
Οι αγελάδες όπως βλέπετε και στα σχετικά στιγμιότυπα δεν ήταν μόνο δεμένες με αλυσίδα στα πόδια. Μια άλλη αλυσίδα κρατάει μονίμως το κεφάλι τους προς τα κάτω αφού δένει τα κέρατα με τα πόδια τους. Αυτή η στάση του σώματος δημιουργεί διαρκώς πόνο στη ράχη του ζώου αφού η σπονδυλική του στήλη δεν είναι προγραμματισμένη για να βρίσκεται διαρκώς σε αυτή τη στάση.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top