νεα κρητη totalfitness newsΕνστάσεις Δαδάου για τον «ανασχηματισμό» της Περιφερειακής Αρχής.

Την αντίθεσή του με τον «ανασχηματισμό» και το νέο τρόπο λειτουργίας της Περιφερειακής Αρχής Νοτίου Αιγαίου εξέφρασε ο Συριανός περιφερειακός σύμβουλος της πλειοψηφίας Μάκης Δαδάος.
Ο κ. Δαδάος, ο οποίος και στο παρελθόν δεν έχει διστάσει να εκφράσει την διαφωνία του σε αποφάσεις της παράταξής του, θεωρεί λάθος τον «ανασχηματισμό» που έγινε και το νέο σχήμα με τους 19 εντεταλμένους συμβούλους ανά τομέα.
Παράλληλα, ξεκαθαρίζει ότι ο ίδιος δεν αποδέχεται τη θέση του εντεταλμένου συμβούλου Μεταφορών Κυκλάδων και εξηγεί τους λόγους της διαφωνίας του και της μη αποδοχής της θέσης.
Η επιστολή του προς τα ΜΜΕ:
Όλοι γνωρίζουμε ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ήταν ανέκαθεν και εξακολουθεί να είναι υποστελεχωμένη, δεδομένου ότι επί 793 προβλεπόμενων οργανικών θέσεων, υπηρετούν 450 υπάλληλοι, (223 στις Κυκλάδες και 227 στα Δωδεκάνησα).
Η σημερινή δηλαδή στελέχωση αφορά το 56,75% των προβλεπομένων και απολύτως απαραίτητων για τη λειτουργία της Περιφέρειας θέσεων προσωπικού.
Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν μπορέσαμε σαν Περιφέρεια να καλύψουμε το τεράστιο αυτό κενό, δηλαδή με λίγα λόγια η Περιφέρεια λειτουργεί ακόμη, επειδή οι εναπομείναντες υπάλληλοι με υπερπροσπάθεια προσπαθούν να ανταποκριθούν στις μεγάλες προκλήσεις και να καλύψουν τα τεράστια αυτά κενά.
Αντιλαμβάνοντας άπαντες ότι στο νέο Περιφερειακό σχήμα διακυβέρνησης με τον σημαντικό αριθμό των 19 εντεταλμένων περιφερειακών συμβούλων και με την εκτίμηση ότι δεν πραγματοποιήθηκε καμία εσωτερική συζήτηση προτού γνωστοποιηθεί δημοσίως έχει δημιουργηθεί παραταξιακή αναστάτωση.
Ειλικρινά δεν μπόρεσα να καταλάβω σε τι θα εξυπηρετήσει όλος αυτός ο τεράστιος σχηματισμός. Το ομαδικό πνεύμα για συνεργασία και ανιδιοτελή προσφορά προϋπήρχε ήταν και θα είναι η αιχμή του δόρατος της παράταξής μας για κοινό αγώνα, και βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των πολιτών που υπηρετούμε.
Αντιθέτως φοβάμαι ότι σε βάθος χρόνου θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα συνεννόησης και σύγκρουσης αρμοδιοτήτων μεταξύ θεματικών αντιπεριφερειαρχών και εντεταλμένων συμβούλων, διότι σχεδόν οι περισσότεροι εντεταλμένοι σύμβουλοι μέσα στους οποίους συγκαταλεγόμουν κι εγώ επί της ουσία θα λειτουργούν επικουρικά στο έργο των θεματικών αντιπεριφερειαρχών, οι αποφάσεις θα λαμβάνονται από τους θεματικούς αντιπεριφερειάρχες και αυτοί απλώς στην άσκηση των καθηκόντων τους οι προτάσεις τους θα έχουν σχεδόν όλες εισηγητικό χαρακτήρα με λίγα λόγια θα βγάζουν όλη την ‘’λάντζα’’ και όλα τα εύσημα θα πηγαίνουν στους θεματικούς αντιπεριφερειάρχες, με απλά λόγια ζητούνται άμεσα περιφερειακοί σύμβουλοι να ασκήσουν καθήκοντα με υπαλληλική νοοτροπία.
Λυπάμαι αλλά εγώ την υπαλληλική μου ιδιότητα την κατέθεσα το 2006 όταν και συνταξιοδοτήθηκα στα ΕΛΤΑ, εάν θέλουν συνεργάτη θα δώσω και την ψυχή μου, άλλωστε έχω αποδείξει έμπρακτα και άλλη φορά, σε δύσκολους οικονομικά καιρούς ότι ποτέ δεν έθεσα σαν στόχο μια αντιμισθία αντιπεριφερειάρχη, αντίθετα αρνήθηκα αυτήν παρόλο που πλησίαζε τις (2.200€).
Επίσης θέλω να διευκρινίσω σ΄ όλους τους Κυκλαδίτες αλλά και Δωδεκανήσιους φίλους ότι την επιθυμία μου να μην είμαι εντεταλμένος σύμβουλος την είχα εκφράσει στον κο Περιφερειάρχη πολύ καιρό πριν σε κατ΄ ιδίαν συζήτηση στα γραφεία του Περιφερειακού καταστήματος στην Σύρο πριν ανακοινωθεί ο ανασχηματισμός γι΄ αυτό δεν μπορώ να καταλάβω γιατί με συμπεριέλαβε σ΄ αυτόν το σχηματισμό.
Θέλω να πιστεύω ότι ο μοναδικός λόγος που τον οδήγησε να με συμπεριλάβει σ΄ αυτόν τον σχεδιασμό ως εντεταλμένο ήταν η αγάπη και η εκτίμηση που τρέφει στο πρόσωπό μου μέσα απ΄ την συνεργασία των 2,5 ετών, άλλωστε η πεμπτουσία της Δημοκρατίας είναι να μπορεί ο καθένας από εμάς να εκφράζει ελεύθερα τις έστω και λίγες αντίθετες απόψεις του.
Γι΄ αυτό θα χρησιμοποιήσω δανειζόμενος φράση του Περιφερειάρχη μας που είχε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν για το πρόσωπό μου όταν πάλι είχα διατυπώσει αντίθετη άποψη σε κάποιο άλλο θέμα, ότι τον να μην συμφωνήσεις με την παράταξή σου σε κάτι είναι υγεία, το αντίθετο μάλιστα θα μας προβλημάτιζε. Πιστεύω αυτό να ισχύει ακόμη.
Ευχαριστώ για την φιλοξενία.
Μάρκος Α. Δαδάος
Περιφερειακός Σύμβουλος
Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top