νεα κρητη totalfitness news

Πλήγμα για εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους, θα φέρει η εφαρμογή, από τον ΟΑΕΔ, του ν. 4430/2016 για την «Αλληλέγγυα Οικονομία».
Μέσω της εφαρμογής του νόμου, κόβονται  επιδόματα και κοινωνικές παροχές, όπως το φθηνό ρεύμα της ΔΕΗ και οι φοροαπαλλαγές από τον ΕΝΦΙΑ, για 1,1 εκατομμύριο εγγεγραμμένους ανέργους.
Στο εξής,  όσοι συμμετέχουν σε πρόγραμμα κατάρτισης, θα διαγράφονται από τις λίστες του οργανισμού και όταν επανεγγραφούν θα ξεκινήσουν από το μηδενική βάση, δηλαδή θα θεωρούνται άνεργοι για πρώτη φορά.
Με το προηγούμενο καθεστώς, η συμμετοχή τους σε πρόγραμμα κατάρτισης δεν αποτελούσε λόγο διαγραφής τους από τον ΟΑΕΔ, οπότε  όταν επανέρχονταν στις λίστες του οργανισμού, είχαν την ιδιότητα του μακροχρόνια ανέργου.
Ιδιότητα που τους  εξασφάλιζε ευνοϊκότερους όρους στις προκηρύξεις θέσεων απασχόλησης (κυρίως στην κοινωφελή εργασία), αλλά και στη διατήρηση των κοινωνικών παροχών και των φοροαπαλλαγών (π.χ. μη καταβολή ΕΝΦΙΑ).
Με το νέο νόμο όμως του υπουργείου Εργασίας (ν. 4430/2016 για την «Αλληλέγγυα Οικονομία»), όσοι άνεργοι μπαίνουν σε προγράμματα κατάρτισης και επαγγελματικής εκπαίδευσης (ΙΕΚ, ΚΕΚ) θα διαγράφονται από το μητρώο του ΟΑΕΔ, εκτός και αν πληρούν ταυτόχρονα  τις εξής τρεις προϋποθέσεις:
α) Να είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων τουλάχιστον 4 μήνες.
β) Να δηλώσουν τα στοιχεία του προγράμματος πριν από την έναρξή του στον ΟΑΕΔ.
γ) Να έχουν παρέλθει τουλάχιστον 2 ημερολογιακά έτη από προηγούμενη συμμετοχή τους σε πρόγραμμα εκπαίδευσης ή επαγγελματικής κατάρτισης.

Ουσιαστικά όποιος δεν πληροί έστω έναν από τους τρεις «όρους», βγαίνει αυτομάτως από τις λίστες των ανέργων. Αν παίρνει και επίδομα, θα αναστέλλεται μέχρι να τελειώσει το πρόγραμμα που παρακολουθεί.
Ο ΟΑΕΔ θα τους επανεντάσσει μετά τη λήξη του προγράμματος, αλλά ο χρόνος που είχαν ως άνεργοι στο παρελθόν δεν θα προσμετράται για να έχουν αυξημένη μοριοδότηση σε προσλήψεις.Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top