νεα κρητη totalfitness news
Ελληνικη Δημοκρατια                                                   
Περιφερεια Νοτιου Αιγαιου                                          

Αυτοτελεσ Γραφειο Τυπου -
Δημοσιων Και Διεθνων Σχεσεων  Κυκλαδων

Ταχ. Δ/νση    : Πλατεία Τσιροπινά                                               Σύρος 1 Μαρτίου 2017
Ταχ.Κώδικας : Ερμούπολη 84100                                       
Τηλέφωνο      : 22813.61500                                 
Telefax            : 22810.82376
                                     

                                                                                   
Συναντήσεις Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων με Κυβερνητικά στελέχη και εκπροσώπους των Αμερικανών επενδυτών του Hollywood στην Αθήνα


Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα των συναντήσεων που είχε χθες στην Αθήνα με αντικείμενο την εναρμόνιση του θεσμικού πλαισίου της ελληνικής νομοθεσίας  με την αντίστοιχη ευρωπαϊκή, προκειμένου να υλοποιηθεί η μεγάλη επενδυτική πρόταση των Αμερικανών παραγωγών του HOLLYWOOD για τη δημιουργία μόνιμων κινηματογραφικών studios στη Σύρο, δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης.

Ο  κ. Λεονταρίτης συνοδευόμενος από τον κ. George Macropoulos, εκπρόσωπο των επενδυτών  και τους νομικούς συμβούλους τους, είχε συναντήσεις στα Υπουργεία Οικονομικών και Τουρισμού  με τον Υπουργό κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου και τον Γενικό Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Γιώργο Τζιάλλα.


Επί τάπητος τέθηκαν οι λεπτομέρειες της επένδυσης και διευκρινίστηκαν ζητήματα που άπτονται  του φορολογικού καθεστώτος και των επιδοτήσεων, όπως αυτά περιέχονται στο νομοσχέδιο, που κατατέθηκε σε δημόσια διαβούλευση στις 20 Φεβρουαρίου από τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκο Παππά και λήγει αύριο, ενώ εκφράστηκε η αναγκαιότητα εξειδίκευσης των επιμέρους θεμάτων σε επόμενες συναντήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο αναμένεται να συμβάλει στην προσέλκυση ξένων άμεσων επενδύσεων στον κλάδο της οπτικοακουστικής παραγωγής και στη διαμόρφωση μιας νέας εξωστρεφούς ταυτότητας (branding), αξιοποιώντας τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα των νησιών του Νοτίου Αιγαίου.

 Οι Κυβερνητικοί αξιωματούχοι ήταν ιδιαιτέρα θετικοί και δήλωσαν ότι στόχος τους είναι η υλοποίηση της επενδυτικής πρότασης.

Όπως δήλωσε ο κ. Λεονταρίτης: "η υλοποίηση της επενδυτικής πρότασης θα συμβάλει στη δημιουργία υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας στην έδρα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, δημιουργώντας άριστες συνθήκες για τη τουριστική ανάπτυξη των νησιών".

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top