νεα κρητη totalfitness news

ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

Ζητούν άμεση συνεδρίαση της ΠΝΟ για απεργία - Σύσκεψη στις 5 Απρίλη για την οργάνωση του αγώνα.


Την άμεση συνεδρίαση της ΕΕ της ΠΝΟ στη βάση της προηγούμενης απόφασής της για απεργία ενάντια στα νέα αντεργατικά μέτρα ζητούν με ανακοίνωσή τους τα ναυτεργατικά Σωματεία, Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ)Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής «Ο Στέφενσων» και Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων (ΠΕΕΜΑΓΕΝ). Ταυτόχρονα, καλούν τους ναυτεργάτες σε σύσκεψη, την Τετάρτη 5 Απρίλη στις 10:30 π.μ. στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ, για την οργάνωση της πάλης, αλλά και σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ που θα γίνει στις 7 Απρίλη στην πλατεία Καραισκάκη στις 6.30 μ.μ.
Τα ναυτεργατικά σωματεία συγκεκριμένα αναφέρουν:
«Τα ναυτεργατικά Σωματεία ΠΕΜΕΝ - ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ - ΠΕΕΜΑΓΕΝ, κάτω από το βάρος των εξελίξεων, των νέων αντεργατικών μέτρων σε Εργασιακά, Ασφαλιστικό, Φορολογικό, συνδικαλιστικά δικαιώματα που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με ΕΕ, ΔΝΤ, σε βάρος των ναυτεργατών, των εργαζομένων, και με βάση την προηγούμενη απόφαση της ΕΕ της ΠΝΟ, στις 24 Μάρτη για λήψη απόφασης για απεργία, απαιτούμε την άμεση συνεδρίαση της ΕΕ της ΠΝΟ.
Προετοιμάζεται νέα επίθεση στο σύνολο των ναυτεργατικών δικαιωμάτων και των άλλων εργαζομένων, στην ίδια κατεύθυνση και οι δηλώσεις του ΥΝΑΝΠ κ. Κουρουμπλή “για ανταγωνιστική ευρωπαϊκή ναυτιλία” και του προέδρου του ΣΕΕΝ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας) κ.Σακέλη για:
- “Μείωση του λειτουργικού κόστους” των πλοίων, που για τους εφοπλιστές σημαίνει περικοπές μισθών και παραπέρα μείωση των οργανικών συνθέσεων των πλοίων.
- “Περαιτέρω απελευθέρωση των υπηρεσιών με πρότυπο τις γραμμές της Αδριατικής”, με επανακαθορισμό των συνθηκών εργασίας και των δρομολογίων στο σύνολο των επιβατηγών πλοίων, μείωση των οργανικών συνθέσεων, εντατικοποίηση της εργασίας, αύξηση της ανεργίας, οι εφοπλιστές να καθορίζουν τις συνθέσεις των πληρωμάτων.
Αντίστοιχη είναι η θέση των εφοπλιστών στη ποντοπόρο ναυτιλία που παρότι διατηρούν την πρωτοκαθεδρία στην παγκόσμια ναυτιλία σε χωρητικότητα πλοίων, στο στόχαστρο τους είναι η κατάργηση των ΣΣΕ, της κοινωνικής ασφάλισης, με την εφαρμογή “όρων σύμφωνα με τα διεθνώς κρατούντα” για την ανταγωνιστικότητα και κερδοφορία του εφοπλιστικού κεφαλαίου.
Τα αποτελέσματα αυτή της πολιτικής έχουν δημιουργήσει τραγικές συνέπειες για τους ναυτεργάτες σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με τις παραβιάσεις των ΣΣΕ, την ανεργία, τη διεύρυνση της “μαύρης” ανασφάλιστης εργασίας, την εντατικοποίηση με τις μειωμένες οργανικές συνθέσεις, τις επαγγελματικές ασθένειες και ατυχήματα, την υπονόμευση της ασφάλειας της ανθρώπινης ζωής.
Από τη ψήφιση του ν.4387/16 στις 12-5-2016, στο ΝΑΤ δεν αποδίδουν κύριες, επικουρικές συντάξεις, εφ’απαξ, ούτε την προσωρινή σύνταξη, που διαμορφώνεται από 384 έως 768 ευρώ.
Καλούμε τους ναυτεργάτες, άνεργους, συνταξιούχους, σπουδαστές, να συμμετέχουν στην οργανωτική σύσκεψη την Τετάρτη 5 Απρίλη στις 10:30 π.μ. στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ, οργανωμένα με αγωνιστική αισιοδοξία, να συνεχίσουμε την πάλη με πολύμορφες αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στην πολιτική κεφαλαίου, κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ΕΕ, ΔΝΤ, για τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών μας.
Όλοι στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 7 Απρίλη. Στον Πειραιά στις 6:30 μ.μ. στην πλατεία Καραϊσκάκη».
πηγη Δευτέρα 03/04/2017 - 13:50  http://www.902.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top