νεα κρητη totalfitness news


Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΛΟΙΩΝ
Πρόταση για παμπειραϊκή απεργία στις 7 Απρίλη κατέθεσαν τα ναυτεργατικά σωματεία
ΠΕΜΕΝ - ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ - ΠΕΕΜΑΝΕΝ, στη συνεδρίαση της ΕΕ της ΠΝΟ που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία αυτών των σωματείων. Συγκεκριμένα, σε δελτίο τύπου τα σωματεία αναφέρουν: 
«Με πρωτοβουλία των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ - ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ - ΠΕΕΜΑΓΕΝ, πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της ΕΕ της ΠΝΟ, με αφορμή τις εξελίξεις που διαμορφώνονται με τα νέα αντεργατικά μέτρα σε εργασιακά, ασφαλιστικό, φορολογικό, συνδικαλιστικά δικαιώματα που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με ΕΕ, ΔΝΤ, σε βάρος των ναυτεργατών, των εργαζομένων. 
Σε αυτές τις εξελίξεις οι ταξικές δυνάμεις των σωματείων ΠΕΜΕΝ - ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ - ΠΕΕΜΑΓΕΝ, πρότειναν για τις 7 Απρίλη, Παμπειραϊκή απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων με προοπτική επέκτασης και κλιμάκωσης.
Για άλλη μια φορά οι δυνάμεις του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού, που αποτελούν την πλειοψηφία της ΕΕ της ΠΝΟ, απέρριψαν την πρόταση των ταξικών δυνάμεων, παρότι σε συνεδρίαση της στις 24 Μάρτη υπήρχε απόφαση για λήψη αγωνιστικών κινητοποιήσεων και σ’ αυτά τα πλαίσια έγινε η συνεδρίαση ενώ ήταν και θέμα της ημερήσιας διάταξης.
Καλούμε τους ναυτεργάτες, άνεργους, συνταξιούχους, σπουδαστές, να συμμετέχουν στην οργανωτική σύσκεψη την Τετάρτη 5 Απρίλη στις 10:30 π.μ. στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ, συμμετέχουμε στα συλλαλητήρια των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στις 7 Απρίλη, στον Πειραιά στις 6:30 μ.μ στην πλατεία Καραϊσκάκη.
Καλούμε τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, να αναπτύξουμε πολύμορφες αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου, κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ΕΕ, ΔΝΤ, για την υπεράσπιση των σύγχρονων αναγκών μας.
Διεκδικούμε:
  • Κατάργηση των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων.
  • Επαναφορά των ΣΣΕ και αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές με κριτήριο την κάλυψη των απωλειών και τις σύγχρονες ανάγκες ζωής.
  • Μέτωπο ενάντια στην άγρια φοροληστεία που ροκανίζει το λαϊκό εισόδημα.
  • Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια, την ανεργία, την δουλειά χωρίς δικαιώματα.
  • Να πληρώσει το κεφάλαιο, οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι και οι τραπεζίτες».
Τρίτη 04/04/2017 - 16:17
ΠΗΓΗ  www.902.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top