νεα κρητη totalfitness news

labara tinos 19Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου-Τήνου κ. Δωροθέου Β’ και με
λαμπρότητα και εκκλησιαστική τάξη τελέσθηκε ο Εσπερινός της Αγάπης στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας Τήνου με τη συμμετοχή πλειάδος Ιερέων, του Επάρχου Τήνου, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, των Διευθυντών των Υπηρεσιών Σωμάτων Ασφαλείας στην Τήνο, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και Πολιτευτών των Κυκλάδων και πλήθους πιστών, Τηνίων και επισκεπτών το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα.
Το Ιερό Ευαγγέλιο ανεγνώσθη σε πάνω από δέκα γλώσσες και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη λιτανεία των λαβάρων της Αναστάσεως του Ναού της Μεγαλόχαρης και των Ενοριών της πόλεως Τήνου.
Στην μαρμάρινη εξέδρα της πλατείας «Παντανάσσης» τελέσθηκε δέηση και ανεγνώσθη ο Κατηχητικός Λόγος του Ιερού Χρυσοστόμου.
Ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Σεβ κ. Δωροθέου Β’.
Ευχαρίστησε επίσης για τη συμμετοχή και την εν γένει συμβολή τους, από την κατάνυξη της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος των Παθών του Κυρίου στην ένδοξη Ανάστασή Του, τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη και Πρόεδρο της Διοικούσης Επιτροπής του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου κ. Δωρόθεο Β’, τους Εφημερίους και Διακόνους της ιεράς νήσου, τον Αντιπρόεδρο, τον Γενικό Γραμματέα και τα μέλη της Διοικούσης Επιτροπής, τον Λιμενάρχη Τήνου και το πλήρωμα του ΛΣ-609 για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός από τη Σύρο, τον Διοικητή του ΑΤ Τήνου, τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τήνου και το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας στον χώρο αρμοδιότητός τους, τους εφοπλιστές αφους Στεφάνου της εταιρείας GOLDEN STAR FERRIES καθώς και τον πλοίαρχο και το πλήρωμα του ΕΓ/ΟΓ SUPERFERRY II που ήταν ελλιμενισμένο από το Μ.Σάββατο και απέδωσε τιμές, τους Επιτρόπους των ενοριακών ιερών Ναών της Τήνου, τους Ιεροψάλτες, Διακονητές και Ιερόπαιδες των ιερών Ναών, τον Αρχιμουσικό και τα μέλη της Φιλαρμονικής του ΠΙΙΕΤ, το προσωπικό του Ιερού Ιδρύματος για την ομαλή και άρτια οργάνωση στην διακονία της τοπικής Εκκλησίας και των πιστών Τηνίων και προσκυνητών.
Επίσης ευχαρίστησε όλους τους ευσεβείς Χριστιανούς, Τηνίους και επισκέπτες-προσκυνητές που κατέκλυσαν τους ιερούς Ναούς του νησιού και ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά, υγιεινά κι ευλογημένα.
Μετά το πέρας της τελετής τα λάβαρα εν πομπή επέστρεψαν στις Ενορίες τους.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης, Δήμητρα Φανερού.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top