νεα κρητη totalfitness news


Την πρόθεση του να μην συμμετέχει στην αυριανή συνεδρίαση του Δ.Σ της ΚΕΔΕ, στην οποία προσκλήθηκε από τον Γ. Πατούλη, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων του, δημοσιοποιεί ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης. Το κάλεσμα Πατούλη στον Πάνο Σκουρλέτη έγινε μετά την συνέντευξη του, στην aftodioikisi.gr.
Ειδικότερα με ανακοίνωση του, το ΥΠΕΣ, σημειώνει ότι η πρόσκληση έγινε μόλις μιάσιμη μέρα νωρίτερα και μάλλον εκ παραδρομής και αντιπροτείνει συνάντηση στο υπουργείο, όποτε η ηγεσία της ΚΕΔΕ, το επιλέξει. Ωστόσο στην ανακοίνωση, αφήνει αιχμές για την στάση της ηγεσίας της ΚΕΔΕ το προήγουμενο διάστημα και σημειώνει: «Μακάρι η πρόσκληση να συνιστά έμπρακτη αναθεώρηση της στάσης μιας μερίδας Δημάρχων, που με επικεφαλής τον ίδιο τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, λίγες μόλις ημέρες πριν, με τη συμπεριφορά τους προσέδωσαν στην έννοια του διαλόγου χαρακτηριστικά ενός θορυβώδους θεάματος».
Ειδικότερα στην ανακοίνωση του ΥΠΕΣ, σημείωνεται:
«Αργά χθες το βράδυ δημοσιοποιήθηκε πρόσκληση για τη συμμετοχή του Υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, στην αυριανή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, εκ μέρους του Προέδρου της ΚΕΔΕ και Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη.
Μακάρι αυτή η πρόσκληση να συνιστά έμπρακτη αναθεώρηση της στάσης μιας μερίδας Δημάρχων, που με επικεφαλής τον ίδιο τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, λίγες μόλις ημέρες πριν, με τη συμπεριφορά τους προσέδωσαν στην έννοια του διαλόγου χαρακτηριστικά ενός θορυβώδους θεάματος που από τη φύση του απέτρεπε τη νηφάλια συζήτηση, την ανταλλαγή απόψεων, την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων.
Βεβαίως, ανειλημμένες υποχρεώσεις δεν επιτρέπουν την παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών στη συνεδρίαση, πολύ περισσότερο που ειδοποιήθηκε μόλις μιάμιση ημέρα νωρίτερα, αν και στην πρόσκληση – προφανώς εκ παραδρομής – δίνεται διαφορετική εντύπωση. Παρ’ όλα αυτά, ο υπουργός είναι πρόθυμος να συναντήσει στο υπουργείο τους εκπροσώπους της ΚΕΔΕ, όποτε ζητηθεί, για να ανταλλάξουν σκέψεις και προτάσεις για την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Είναι προφανές ότι μια επίσκεψη στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ δεν είναι τυπική διαδικασία για τον Υπουργό Εσωτερικών. Οπότε καλό είναι να μην αυτοϋπονομεύεται η οποιαδήποτε πρόσκληση, ώστε να μετατρέπεται σε «πρόκληση», με νουθεσίες και αναρμόδιους αφορισμούς.
Αλλά, ούτε είναι δυνατόν μια τέτοια πρόσκληση να λαμβάνει, έστω χωρίς πρόθεση, χαρακτηριστικά «διαγωνιστικής» διαδικασίας. H «πίστη» της κυβέρνησης και του ίδιου του Υπουργού Εσωτερικών στην «ουσιαστική συζήτηση» και στον «δημοκρατικό διάλογο», – όπως αναφέρεται στην πρόσκληση – δεν εξαρτάται, ευτυχώς, από την παρουσία του σε μία συνεδρίαση.
Αντιθέτως:
Εκφράστηκε ξεκάθαρα από τη σύσταση της Επιτροπής για την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που ξεκίνησε τη διαβούλευση από τον Ιούνιο του 2016 με ολοκλήρωση τον Φεβρουάριο του 2017.
Επιβεβαιώθηκε από τις αλλεπάλληλες συναντήσεις του Υπουργού Εσωτερικών με την ΕΝΠΕ, την ΚΕΔΕ, τους φορείς των εργαζομένων στους ΟΤΑ και άλλους φορείς της Αυτοδιοίκησης τους τελευταίους μήνες.
Επισφραγίστηκε από την ρητή και επαναλαμβανόμενη διαβεβαίωση του υπουργού ότι για τις αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο η συζήτηση δεν έχει ολοκληρωθεί και ο διάλογος συνεχίζεται.
Αποδείχθηκε με την αποδοχή προτάσεων και εύλογων παρατηρήσεων των αιρετών α’ και β’ Βαθμού στο πλαίσιο της τελευταίας νομοθετικής πρωτοβουλίας η οποία αναμένεται να συζητηθεί στη Βουλή τις επόμενες ημέρες».


Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top