νεα κρητη totalfitness news


Η Τήνος, το πανέμορφο νησί των Κυκλάδων, είναι το μεγαλύτερο θρησκευτικό κέντρο της Ελλάδας.
Κάθε χρόνο το νησί της Μεγαλόχαρης, επισκέπτονται χιλιάδες πιστοί απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, για να προσκυνήσουν τη Χάρη της και να εκπληρώσουν το τάμα τους στην Παναγιά. 
Η Τήνος, αν και οι περισσότεροι αρκούνται σε μια ημερήσια απόδραση καθώς ο λόγος για τον οποίο την επισκέπτονται είναι το προσκύνημα στη Παναγιά, προσφέρετε για πολυήμερες διακοπές. Ειδικά αν αναζητάτε ένα ήσυχο νησί για να ξεκουραστείτε, να απολαύσετε τη θάλασσα, να περιηγηθείτε σε όμορφα γραφικά χωριά και να διασκεδάσετε ακολουθώντας το αρχαίο ρητό «παν μέτρο άριστο», τότε η Τήνος είναι ο ιδανικός προορισμός.  

Τι να κάνεις στην Τήνο

Ο ναός της Παναγίας της Τήνου ιδρύθηκε το 1823 στο σημείο που βρέθηκε η εικόνα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Ο εντυπωσιακός ναός αποτελείται από λευκό μάρμαρο και έχει κτιστεί πάνω στα θεμέλια παλαιοχριστιανικής εκκλησίας, που ήταν αφιερωμένη στον Άγιο Ιωάννη. Εδώ θα προσκυνήσεις, θα επισκεφθείς το μουσείο των Τηνίων Καλλιτεχνών και την Πινακοθήκη (γλυπτά και πίνακες ζωγραφικής σημαντικών καλλιτεχνών όπως οι Παρθένης, Γαΐτης, Λύτρας, Γύζης κ.ά), θα δεις την έκθεση με τα εκκλησιαστικά κειμήλια και το σκευοφυλάκιο.

Να κάνεις βόλτα στα σοκάκια της χώρας. Θα θαυμάσεις αυτό που λέμε αυλές νοικοκυρόσπιτων, θα χορτάσεις χρώματα και αρώματα. Να επισκεφθείς τα χωριά του νησιού. Ο Ταραμπάδος χτίστηκε το 1700 και είναι το χωριό με τους περισσότερους περιστερώνες. Ο Φαλατάδος είναι σχεδόν καλλιτεχικό χωριό αφού από εδώ προέρχονται οι πιο καλοί μαρμαροτεχνίτες του νησιού. Και φυσικά ο Πύργος, το μεγαλύτερο χωριό της Τήνου. Εδώ βρίσκεται το σπίτι του καλλιτέχνη Γιαννούλη Χαλεπά που λειτουργεί ως μουσείο με καθημερινές μικρές ξεναγήσεις και δίπλα το Μουσείο Πανορμιτών Καλλιτεχνών.

Θα έχετε την δυνατότητα να μάθετε και άλλα πράγματα για το νησί της Τήνου κατα την επίσκεψη σας σε αυτό.
Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top