νεα κρητη totalfitness newsΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ  ΑΙΓΑΙΟΥ
Επτανήσου 35                                                                                                                Ερμούπολη     15 - 05 - 17
84100 Ερμούπολη                                                                                                        α.π. : 49
Σύρος

                                                                                             Προς:
                                                                                                      - Μέλη  Σ.Εργ. Α.Δ.Α.
                                                                                             Κοινοπ.:
                                                                                        - Ο.Σ.Ε.Α.Δ.Ε.
                                                                                                           - Σωματεία Εργαζομένων
                                                                                                       - Α.Δ. Αιγαίου
                                                                                                      - Τύπο

Θέμα :  Απόφαση Συμμετοχής στην Πανελλαδική Πανεργατική απεργία  Τετάρτη 17 Μάη


Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Η συγκυβέρνηση , κατέθεσε για  ψήφιση , στη Βουλή με την διαδικασία του κατεπείγοντος το 4ο μνημόνιο.  Για άλλη μια φορά νέα βάρβαρα μέτρα φορτώνονται στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, ενώ  νέα προνόμια απονέμονται στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, αποδεικνύοντας  ότι αν δεν αντιδράσουμε αποφασιστικά, η πολιτική των μνημονίων δεν έχει τέλος.


Συγκεκριμένα:


•           Προχωρούν σε νέα λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος! Με το νέο αφορολόγητο  ( 5.700 ευρώ - από 8.600 σήμερα και 12.000 του 2010 ! ) αρπάζουν μέχρι 650 ευρώ το χρόνο από μισθωτούς και συνταξιούχους, ενώ πλέον θα πληρώνουν φόρο ακόμα και εισοδήματα των 400 ευρώ ! Όλα αυτά επιπλέον του ληστρικού ΦΠΑ και των άλλων «έκτακτων», πλην μόνιμων φόρων που παραμένουν !
•          Με τις νέες ιδιωτικοποιήσεις σε ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΣΦΑ, ΕΥΑΘ, ΕΛΠΕ, τα τιμολόγια  παίρνουν  φωτιά αφού  αντιμετωπίζονται ως εμπόρευμα. Άλλωστε, η πορεία προς ιδιωτικοποίηση τα έχει ήδη φουσκώσει με  πρόσχημα το «κόστος».
•           Καταργούν την Κυριακάτικη  αργία! Μετατρέπουν τους εργαζόμενους σε δούλους των πολυεθνικών ομίλων! Σε συνδυασμό με το υπόλοιπο νομοθετικό πλαίσιο, φέρνουν  τη δουλειά ήλιο με ήλιο, 7 μέρες την εβδομάδα, ουσιαστικά όπως τον προηγούμενο αιώνα!
•           Τσακίζουν τις συντάξεις! Κλέβουν από τους συνταξιούχους μέχρι και 2 συντάξεις το χρόνο, ενώ η σφαγή των συντάξεων  τα τελευταία χρόνια αγγίζει αθροιστικά τα 10 δις ευρώ!
•           Εφαρμόζουν κατά γράμμα τις διατάξεις του 3ου Μνημονίου ( ν. 4336/15) που ψήφισαν όλα τα κόμματα που στηρίζουν την πολιτική της Ευρ. Ένωσης, για  μείωση του δημοσίου, προκειμένου να δοθεί έδαφος σε ιδιώτες, σε βάρος των πιο αδύναμων  οικονομικά στρωμάτων.
•           Τσακίζουν ακόμα και τα ψίχουλα του επιδόματος ανεργίας που λαμβάνει μόνο ένας στου δέκα   ανέργους, αφαιρώντας 1,5 εκ. ευρώ το χρόνο.
•           Γίνεται νέα περικοπή  σε επιδόματα προστασίας των εργαζομένων. Εξαϋλώνουν το επίδομα θέρμανσης, προχωρούν σε καρατόμηση όσων επιδομάτων απέμειναν για την κοινωνική πρόνοια.  Βάζουν  νέους κόφτες στην υγεία, στα φάρμακα, στις εξετάσεις.
•           Επεκτείνουν τη νομοθετική κατάργηση των κλαδικών ΣΣΕ, τον άθλιο κατώτερο μισθό, τον απαράδεκτο διαχωρισμό παλιών και νέων εργαζόμενων. Απελευθερώνουν τις ομαδικές απολύσεις (κατά παραγγελία των κρατικοδίαιτων τραπεζιτών) , φέρνουν το lock out (ανταπεργία των εργοδοτών) από το παράθυρο.
•           Απελευθερώνουν πλειστηριασμούς, κατασχέσεις με την παράδοση των κόκκινων δανείων σε ντόπια και ξένα funds.
•           Κατ’ απαίτηση των «μεγαλοεπενδυτών»  βάζουν νέα εμπόδια στην συνδικαλιστική δράση επιβαρύνοντας δυσβάσταχτα την λειτουργία των πρωτοβάθμιων   σωματείων και ειδικά των πιο μικρών από αυτά. Θέλουν τους εργαζόμενους ανήμπορους  να αντιδράσουν! 

     Αυτή είναι η «ανάπτυξη»  και το «τέλος των μνημονίων» που διαφημίζουν , όταν στα νομοθετημένα δώρα στους μεγαλοεργολάβους των δρόμων  προβλέπουν ενίσχυση εκατοντάδων εκατομμυρίων, τουλάχιστο μέχρι το 2033 ( συμβάσεις παραχώρησης ν. 4354/15,4368/16 κ.α.)! 
   Αυτό το μοντέλο ανάπτυξης υπηρετούν οι  σχεδιαζόμενες αλλαγές στο Δημόσιο με τον νέο «Καλλικράτη» για την μείωση – κατάργηση υπηρεσιών και τον αντιδραστικό έλεγχο των εργαζομένων που βαφτίζουν «αξιολόγηση».   Ο ανασχεδιασμός όλων των αρμοδιοτήτων, στην κατεύθυνση του μικρού επιτελικού κράτους, με προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων και της «ανταποδοτικότητας» σημαίνει νέο χαράτσωνα των απλών πολιτών. Με την εκχώρηση αρμοδιοτήτων στον ιδιωτικό τομέα, όπως διαφημίζει και η λεγόμενη «αξιωματική αντιπολίτευση»,  επιδιώκουν να ικανοποιήσουν την απαίτηση του ΣΕΒ για 300.000 απολύσεις- «αποχωρήσεις» στο Δημόσιο. Αυτό το μέλλον μας επιφυλάσσουν!

  Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η  17η ΜΑΗ μέρα πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας, πρέπει να γίνει η ημέρα, που θα δείξουμε την αποφασιστικότητά μας να σταθούμε απέναντί τους, συλλογικά, συσπειρωμένοι στα Σωματεία μας. Καμιά  δικαιολογία καμιά απραξία!
     Πρέπει να πάρει απάντηση η αλαζονεία  των κυβερνώντων, που κοκορεύονται ότι περνάνε τα μέτρα χωρίς λαϊκές αντιδράσεις. Με την συμμετοχή μας στην απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις στέλνουμε  ξεκάθαρο μήνυμα ότι απορρίπτουμε τη βάρβαρη πολιτική τους  και αρνούμαστε να γίνουμε συνένοχοι στην υποβάθμιση της ζωής μας.

Εμείς οι εργαζόμενοι, έχουμε ένα δρόμο να επιλέξουμε:
Αυτόν της γενικευμένης αγωνιστικής  απεργιακής απάντησης.
Για να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα και η κοροϊδία για τα «αντίμετρα», για να μην προχωρήσουν οι σχεδιασμοί τους.

ΚΑΝΕΙΣ στο ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΙΓΙΑΟΥ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΜΑΗ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΤΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ
ΣΤΗΝ ΣΥΡΟ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΜΑΪΟΥ 10:30 πμ
ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

                                                       
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΧΑΡΗΣ ΖΕΠΑΤΟΣ
       Η  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
          ΕΙΡΗΝΗ ΠΕΤΡΑΚΗ               


Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top