νεα κρητη totalfitness news

Αποτέλεσμα εικόνας για Διαμαρτυρία Λογιστικού Συλλόγου Σύρου και Τήνου για την προθεσμία υποβολής αίτησης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» για το σχολικό έτος 2017-2018Διαμαρτυρία Λογιστικού Συλλόγου Σύρου και Τήνου για την προθεσμία υποβολής αίτησης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» για το σχολικό έτος 2017-2018

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ
ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ 
ΜΕΛΕΤΗΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΣΥΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝΟΥ, ΝΟΜΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
Γ.Παπανδρέου 8, Ερμούπολη. 
Τηλ.22810-88285, 22810-84755. 
E-mail: logistikos2013@yahoo.gr
 
ΠΡΟΣ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Α.Ε.
 
ΚΟΙΝ/ΣΗ: Δήμο Σύρου –Ερμούπολης
Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ν. Αιγαίου
Κεντρική Ενωση Δήμων 
 
Σύρος 24/5/2017
 
ΘΕΜΑ: Διαμαρτυρία για την προθεσμία υποβολής αίτησης « Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» για το σχολικό έτος 2017 – 2018.
 
Αξίοτιμοι Κύριοι,
 
Με την παρούσα εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας σε σχέση με την διαδικασία και τον διαθέσιμο χρόνο υποβολής των αιτήσεων  στο πλαίσιο της υλοποίησης της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» για το σχολικό έτος 2017 – 2018.
 
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Ε.Ε.Τ.Α.Α., τίθεται αποκλειστική προθεσμία έως τις 09-06-2017  μέχρι την οποία απαιτείται οι δυνητικά ωφελούμενοι να υποβάλλουν την φορολογική δήλωση του έτους 2016 και να έχει εκδοθεί η σχετική Πράξη Προσδιορισμού Φόρου.
 
Εκτιμούμε ως ορθή την πρακτική να ζητούνται εγκαίρως τα επικαιροποιημένα οικονομικά στοιχεία που αφορούν τους δυνητικά ωφελούμενους προκειμένου το αποτέλεσμα της διαδικασίας να είναι δικαιότερο και σύμφωνο με τα πραγματικά εισοδήματα των φορολογουμένων.
 
Επισημαίνουμε ωστόσο ότι η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την ένταξη στην συγκεκριμένη δράση δεν πρέπει να είναι σε χρόνο πρωθύστερο από την ημερομηνία λήξης υποβολής των φορολογικών δηλώσεων του έτους 2016 όπως αυτή θα διαμορφωθεί μετά από τυχόν παρατάσεις. Σε αντίθετη περίπτωση, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος δικαιούχοι του προγράμματος να μην λάβουν την σχετική επιδότηση καθώς δεν θα έχουν ολοκληρώσει την διαδικασία υποβολής της φορολογικής δήλωσης. Παράλληλα, ελλοχεύει ο κίνδυνος να υποβληθούν φορολογικές δηλώσεις με ελλειπή οικονομικά δεδομένα με τρόπο που μπορούν να οδηγήσουν στην αλλοίωση των αποτελεσμάτων της δράσης. Προκειμένου αυτό να γίνει κατανοητό υπενθυμίζουμε ότι μέχρι και σήμερα:

• Δεν είναι εφικτή η υποβολή δηλώσεων των νομικών προσώπων καθώς η σχετική εφαρμογή δεν έχει προσαρμοστεί στα όσα ορίζει η φορολογική νομοθεσία. Κατά συνέπεια δεν είναι είναι δυνατή η υποβολή των σχετικών δηλώσεων καθώς και των ατομικών φορολογικών δηλώσεων των μελών προσωπικών εταιρειών

• Δεν έχουν αναρτηθεί με ευθύνη των αρμόδιων ασφαλιστικών φορέων οι αμοιβές από εργόσημο

Τέλος, η καθυστερημένη έναρξη της λειτουργία της εφαρμογής υποβολής φορολογικών δηλώσεων για το 2016 είναι αποκλειστική ευθύνη της Α.Α.Δ.Ε. και όχι των φορολογούμενων πολιτών και των ωφελούμενων της εν λόγω δράσης.

Για αυτούς του λόγους ζητούμε να τροποποιηθούν οι προθεσμίες υποβολής και να παρασχεθεί ικανός χρόνος στους δικαιούχους για την υποβολή των σχετικών αιτήσεων. Σε διαφορετική περίπτωση, η ευθύνη για τα λανθασμένα αποτελέσματα και όσους φορολογούμενους αποκλειστούν θα βαρύνει αποκλειστικά και μόνο τους εκδότες της σχετικής πρόσκλησης.
 

Για το ΔΣ,

Ο Πρόεδρος
Γιώργος Δαέλης
 
Η Γενική Γραμματέας
Μαρία ΜαυρομμάτηΦόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top