νεα κρητη totalfitness news

Μια νέα περίοδος για τα σούπερ-τάνκερ ξεκινά και οι ανδριώτες εφοπλιστές είναι πάλι ανάμεσα στους πρώτους...

Κυρίαρχοι των ωκεανών οι Έλληνες εφοπλιστές, έκαναν «ρουά ματ» στην παγκόσμια ναυτιλία! Το 2017 ξεκίνησαν ένα επενδυτικό «σαφάρι», πολλών δις δολαρίων, παραγγέλλοντας δεκάδες σούπερ-τάνκερ, ενώ στις αρχές του 2018, θα ρίξουν στην θάλασσα, 25-30 νέα δεξαμενόπλοια από παλαιότερες παραγγελίες, παίρνοντας έτσι για τα επόμενα χρόνια, το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς! Πρώτος και… καλύτερος ο Ανδριώτης πλοιοκτήτης Αδαμάντιος Πολέμης, που «άνοιξε τον χορό» με μια παραγγελία-μαμούθ, που ξεπερνάει τα 350 εκατομμύρια δολάρια!
Ο Αδαμάντιος Πολέμης ο οποίος είναι ανάμεσα στους πρώτους που έκανε μεγάλη παραγγελία τάνκερ
Τον Ιανουάριο, λοιπόν, «ποδαρικό» έκανε η New Shipping (του Αδαμάντιου Πολέμη) και των παιδιών του Λεωνίδα και Aλίνας. H εταιρία έχει υπογράψει "letter of intent" με κινεζικές γιάρδες για την κατασκευή 4+1 δεξαμενόπλοιων τύπου VLCC.
Ο Πολέμης, εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι οι τιμές ναυπήγησης των VLCCs βρίσκονται σε χαμηλά 13 ετών, κάτι που αποτελεί ισχυρό κίνητρο για τις ναυτιλιακές εταιρίες να τοποθετηθούν σε αυτά, όπως άλλωστε και η ανάκαμψη της ζήτησης για τέτοιου είδους πλοία, λόγω της διατήρησης της τιμής του πετρελαίου σε χαμηλά σχετικά επίπεδα, αλλά και λόγω της αυξημένης εξαγωγικής δραστηριότητας από τις HΠA.
Από την αρχή του έτους έχουν γίνει παραγγελίες από Έλληνες εφοπλιστές για πάνω από 20 σούπερ δεξαμενόπλοιων. Συνολικά, σύμφωνα με τους Clarksons ο αριθμός των VLCCs ανέρχεται στα 99, μετά και την τελευταία παραγγελία που δόθηκε, που είναι εκείνη στις γιάρδες της Samsung για τέσσερα πλοία από Aσιάτη πλοιοκτήτη με χρονικό ορίζοντα παραλαβής τους το 2019 και συνολικό τίμημα τα 335 εκατ. δολ. ή 83,74 εκατ. δολ. έκαστο περίπου.
Με προσεκτικά βήματα λοιπόν ο  εφοπλιστής Αδαμάντιος Πολέμης επεκτείνει το στόλο της ναυτιλιακής του New Shipping,εστιάζοντας κυρίως στα δεξαμενόπλοια και δευτερευόντως σε πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου.
Στο τιμόνι της εταιρείας New Shipping - με 17 τάνκερ και 14 φορτηγά - είναι και τα παιδιά του Αδαμάντιου Πολέμη
Στο τιμόνι της εταιρίας βέβαια δεν βρίσκεται μόνος, αφού εδώ και μερικά χρόνια συνεχίζει την επιτυχημένη, άνω των 40 ετών, πορεία του στο χώρο της ναυτιλίας, με συνεργάτες τα δύο του παιδιά, τοΛεωνίδα και την Αλίνα. Η New Shipping σήμερα διαθέτει 17 δεξαμενόπλοια, εκ των οποίων τα 8 είναι τύπου VLCC, καθώς και 14 φορτηγά πλοία.
Πριν τρία χρόνια τα αδέλφια Αδαμάντιος και Σπύρος Πολέμης, ιδιοκτήτες της Polembros, αποφάσισαν μετά από 40 χρόνια κοινής, επιτυχημένης, επιχειρηματικής πορείας να χωρίσουν τις επιχειρήσεις τους, ακολουθώντας διαφορετική στρατηγική ανάπτυξης και επιθυμώντας να δώσουν ενεργό ρόλο στους διαδόχους τους. Έτσι, ο Σπύρος Πολέμης με το γιο του Λεωνίδα κράτησαν την Polembros και ο Αδαμάντιος με τα δύο του παιδιά ανέλαβαν τη New Shipping.
Ο Αδαμάντιος Πολέμης και ο αδερφός του Σπύρος ανήκουν στο δεύτερο σκέλος του ομίλου, που προέκυψε από τη δραστηριότητα του δεύτερου γιου του Σπύρου Μιχ. Πολέμη, Λεωνίδα (1909-1971), ο οποίος συνεργάστηκε με τα αδέλφια του Μιχαήλ και Αυγουστή. Στις αρχές της δεκαετίας του ‘70 οι γιοι του Σπύρος (γεν. 1944) και Αδαμάντιος (γεν. 1949) αυτονομήθηκαν και δημιούργησαν την Polembros Maritime στον Πειραιά, εταιρεία που το 1975 διαχειριζόταν 5 πλοία. 
 
Σε μια εικοσαετία η Polembros σημείωσε αλματώδη ανάπτυξη και κατατάχτηκε μεταξύ των 10 μεγαλύτερων ελληνικών ναυτιλιακών. Το 1985 διαχειριζόταν 18 πλοία. Οι αδελφοί Πολέμη στο γύρισμα της χιλιετίας βρίσκονταν στην πέμπτη ή έκτη θέση μεταξύ των μεγαλύτερων ελληνικών εφοπλιστικών ομίλων. 
Ο Αδαμάντιος Πολέμης δραστηριοποιήθηκε και στα ΜΜΕ καθώς το 2001 απέκτησε τον τηλεοπτικό σταθμό «Πάτρα TV» δίνοντας 4,5 εκατομμύρια ευρώ για την αναδιοργάνωση του. Όμως μετά από εφτά χρόνια παραλίγο να μπει «λουκέτο» στο κανάλι και κράτησε ένα μερίδιο παραχωρώντας το υπόλοιπο. Έχει μεγάλες εκτάσεις στις Κυκλάδες και επενδύει την τελευταία πενταετία στο real estate, αγοράζοντας γη και χρηματοδοτώντας ξενοδοχειακές και τουριστικές μονάδες.
Εκτός από την επιχειρηματική του δράση, ο Αδαμάντιος Πολέμης είναι γνωστός και για τα εκπληκτικά πάρτι του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό που έδωσε τον Οκτώβριο του 2009 στο Καμίνι της Ύδρας. Ήταν το πάρτι γενεθλίων του εφοπλιστή, που εξελίχτηκε σε παραμύθι στον ιστορικό πύργο Castello που ανακαινίστηκε και μεταμορφώθηκε σε beach bar-restaurant).
Περισσότεροι από πεντακόσιοι φίλοι του εορτάζοντος - από το χώρο κυρίως της ναυτιλίας - του τραγούδησαν το θρυλικό «Happy birthday Mr President», ενώ το κέφι απογείωσαν οι DJ inspyro και Νίκος Ασπιώτης.
Ο Σπύρος Πολέμης με την κόρη του και την μητέρα της
Η οικογένεια Πολέμη  έχει τις ρίζες της στο «νησί των εφοπλιστών», την Άνδρο και βέβαια ο Αδαμάντιος Πολέμης δεν ξεχνά τον τόπο του. Όσοι έχουν βρεθεί στο δημοφιλέστερο μέρος του νησιού, το Μπατσί δεν γνωρίζουν ότι προφανώς έχουν σταθμεύσει το αυτοκίνητό τους σε ιδιοκτησία του. Το δημοτικό παρκινγκ στεγάζεται σε οικόπεδο, το οποίο παραχωρεί δωρεάν εδώ και χρόνια. 
Οι Πολέμηδες ,έχουν και την... καλλιτεχνική τους διάσταση πέρα από το θέατρο στη Σχοινούσα. Πρόκειται για την Κατερίνα Πολέμη, κόρη του Σπύρου και ανιψιά του Αδαμάντιου Πολέμη. Απόφοιτος μουσικής του πανεπιστημίου της Βοστώνης  κάνει την δική της καριέρα. Τραγουδάει, παίζει κιθάρα και πιάνο,  ερμηνεύοντας συνθέσεις που έχει γράψει η ίδια. Η Μητέρα της Ζουσάρα είναι Βραζιλιάνικης καταγωγής.Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top