νεα κρητη totalfitness news


Tην έναρξη ενός νέου διμέτωπου δικαστικού αγώνα για την επαναφορά του καθεστώτος των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά, προανήγγειλε χθες με δηλώσεις του στην «δημοκρατική», ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκος.

Ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου δήλωσε συγκεκριμένα τα εξής:

«Οι 6 αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας με τις οποίες κρίθηκαν καταργηθείσες ισάριθμες προσφυγές για την ακύρωση της από 29 Σεπτεμβρίου 2015 υπουργικής απόφασης με την οποίαν καταργήθηκαν οι  μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ, με αρχή ισχύος την 11η Οκτωβρίου 2015 εξαιτίας της ψήφισης του άρθρου 52 του Νόμου 4389/2016, που ακολούθησε και ο οποίος ούτε κυρώνει ούτε και καταργεί την υπουργική απόφαση, άνοιξαν ένα νέο δικαστικό δρόμο.

Οι αποφάσεις αυτές σηματοδοτούν και την έναρξη μιας νέας δικαστικής μάχης για την προάσπιση των δικαιωμάτων των νησιωτών. Επίσης ανέδειξαν την προχειρότητα με την οποία νομοθετούνται τόσο σοβαρά μέτρα και την ευθύνη, που πέφτει πλέον βαριά στις πλάτες των κοινοβουλευτικών μας εκπροσώπων.

Στην νέα δικαστική μάχη οι δυνάμεις της αγοράς και οι επιχειρηματίες μας θα πρέπει να σταθούν στο πλευρό μας στον διμέτωπο αγώνα που θα ανοίξουμε».

Αναφερόμενος στο γεγονός ότι η κυβέρνηση προχώρησε, μετά την έκδοση της Υπουργικής Απόφασης που προσβλήθηκε ως αντισυνταγματική και αφού υπήρξαν διαδοχικές αναβολές της δίκης, στην ψήφιση νέου αυτοτελούς άρθρου σε νόμο την 27η Μαΐου 2016 με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί «εμπλοκή» στην κρίση της Συνταγματικότητάς του από το ΣτΕ, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, δήλωσε τα εξής:

«Με την ίδια δολιότητα που το 2011 έφαγαν την περιουσία των Δωδεκανησίων απέφυγαν και τώρα την κρίση επί των αποφάσεών τους».

Οι διαδικασίες που θα ακολουθήσουμε εφεξής είναι οι ακόλουθες:

-Αμεσα θα έρθει το θέμα προς συζήτηση ενώπιον της Οικονομικής Επιτροπής και ακολούθως ενώπιον του Περιφερειακού Συμβουλίου για την λήψη απόφασης ανάθεσης σε δικηγορικό γραφείο της υποβολής προσφυγών:

α. Για την επιστροφή του αυξημένου ΦΠΑ που καταβλήθηκε στο διάστημα από 11 Οκτωβρίου 2015 έως 27 Μαΐου 2016 και σε περίπτωση άρνησης των ΔΟΥ σε άσκηση προσφυγών ενώπιον των αστικών δικαστηρίων.

-Υποβολής νέας προσφυγής κατά της συνταγματικότητας του νόμου 4389/2016,  με τον οποίο καταργήθηκαν οι  μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά.

Ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου θα ζητήσει την συνδρομή, στον νέο δικαστικό αγώνα που ανοίγει, των Επιμελητηρίων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, των Δικηγορικών Συλλόγων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, των Ενώσεων Ξενοδόχων και των Δήμων των μικρών νησιών, που επλήγησαν από την αύξηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top