νεα κρητη totalfitness news

Αναπτυξιακό σχέδιο  για τα νησιά του Νοτίου ΑιγαίουΑναπτυξιακό σχέδιο για τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου.


Έτοιμο είναι στο μεγαλύτερο μέρος, του το πλάνο αναπτυξιακής ανασυγκρότησης της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου, το οποίο μετά τη διεξαγωγή περιφερειακού συνεδρίου σε τοπικό επίπεδο θα συμπεριλάβει και τις απόψεις των τοπικών φορέων.

Μάλιστα, όπως έκανε γνωστό ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, επιστρέφοντας χτες από την Αθήνα όπου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των περιφερειαρχών της χώρας στο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό, η διαδικασία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί για όλες τις περιφέρειες μέχρι και το τέλος Δεκεμβρίου ώστε να ακολουθήσει η σύνταξη του εθνικού σχεδίου ανάπτυξης.

Πάντως ο Περιφερειάρχης στάθηκε ιδιαίτερα στην αναγκαιότητα να υπάρξει εμπιστοσύνη προς τις τοπικές κοινωνίες και να ενισχυθεί ο ρόλος της αυτοδιοίκησης στον τομέα της ανάπτυξης.
Στόχος όπως είπε, είναι να ανακτήσουμε την εθνική κυριαρχία και για να γίνει αυτό πρέπει να πατήσουμε στα πόδια μας. Χρειάζεται όμως να αποκτήσουμε οικονομία με απαραίτητη προϋπόθεση να υπάρξει αποκέντρωση και στον πρώτο και στο δεύτερο βαθμό.

Ειδικότερα, μιλώντας για το θέμα αυτό ο κ. Χατζημάρκος στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου δήλωσε τα εξής: «Είναι μεγάλη η ανάγκη να καταρτιστεί ένα αναπτυξιακό σχέδιο γιατί πραγματικά το χρειάζεται η χώρα, πέρα από ότι είναι και απαίτηση των δανειστών και περιλαμβάνεται μέσα στη συμφωνία που κλείστηκε.
Καλούνται πρώτοι οι Περιφερειάρχες και επιβεβαιώνεται με αυτό τον τρόπο η υπευθυνότητα με την οποία δουλεύουν οι περιφέρειες καθώς τα αποτελέσματα που έχουν φέρει, ήταν ορατά και πολύ χρήσιμα στη χώρα και την κοινωνία.
Είμαι περήφανος που είμαι μέλος αυτής της εξαιρετικής ομάδας και έχουμε πετύχει ένα υψηλό επίπεδο συνεργασίας με όλες τις κυβερνήσεις. Συμφωνήσαμε να έχουμε έναν κυρίαρχο ρόλο σε αυτή τη διαδικασία, και να αποτυπωθούν  τα 13 περιφερειακά συνέδρια γρήγορα και αυτά να αποτελέσουν το περιεχόμενο του εθνικού σχεδίου ανάπτυξης.

Εμείς εδώ και τέσσερις μήνες έχουμε ήδη έτοιμη δουλειά, ένα τέτοιο πλάνο, ενώ μέχρι το Δεκέμβριο του 2017 πρέπει να έχουμε ολοκληρώσει αυτή τη διαδικασία. Θα συγκροτηθεί στη συνέχεια μία επιτροπή που θα αναλάβει να τρέξει και τα 13 περιφερειακά συνέδρια.
Ζητήσαμε την ενίσχυση του ρόλου, των περιφερειών στην υλοποίησή τους. Δεν έχω εμπιστοσύνη στις συζητήσεις που γίνονται για το πως θα καταλήξουν»


Πηγή : Η ΡΟΔΙΑΚΗ http://www.rodiaki.gr


Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top