νεα κρητη totalfitness news


Χωρίς τα πλήθη του αυγουστιάτικου προσκυνήματος, η Τήνος στις αρχές του καλοκαιριού είναι ένα όνειρο.

Περιστεριώνες και περίτεχνα δουλεμένα μάρμαρα. Χωριά χτισμένα πάνω σε… διαστημικούς ογκόλιθους και οικισμοί με τρεχούμενα νερά και πράσινο που θα έπαιρνες όρκο ότι δεν βρίσκονται στις Κυκλάδες. Παραλίες για κάθε γούστο και πεζοπορικά μονοπάτια για κάθε ζευγάρι πόδια. Μεγάλη η χάρη της, αλλά η Τήνος… δεν είναι μόνο η Μεγαλόχαρη. Έχει ένα σωρό άλλες χάρες, τις οποίες θα γνωρίσετε καλύτερα τώρα, χωρίς τα πλήθη, τις τιμές και τις θερμοκρασίες του Αυγούστου. Και παρακάτω σας έχουμε συγκεντρώσει τα highlights αυτού του παρεξηγημένου νησιού.
Ο Πύργος με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική
Ίσως το ομορφότερο χωριό της Τήνου, ο Πύργος αποτελεί στην ουσία υπαίθριο μουσείο λαϊκής τέχνης, χάρη στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική των σπιτιών του με βάση την μαρμαροτεχνική. Τα περίθυρα, τα ανάγλυφα των εισόδων, τα μοτίβα στις βρύσες, τα δείγματα τέχνης στο Μοσυείο του χωριού είναι από μόνα τους λόγοι να το επισκεφθείτε.
Ο Βώλακας με την απόκοσμο γοητεία του
Οι διάσπαρτοι στρογγυλοί βράχοι πάνω και γύρω από τους οποίους χτίστηκε το χωριό έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον των ερευνητών, που δεν έχουν βρει σίγουρη εξήγηση για το σεληνιακό τοπίο που θα αντικρίσετε όταν επισκεφθείτε αυτό το μικρό χωριουδάκι με την παράδοση στην καλαθοπλεκτική.


Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top