νεα κρητη totalfitness news

Πουλάκης: Οι τέσσερις βασικοί στόχοι του «Καλλικράτη» -Αιχμές για ΚΕΔΕ

Τους τέσσερις βασικούς στόχους που, των επικείμενων αλλαγών του Καλλικράτη, ώστε να υπηρετούν μία ουσιαστική μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ανέλυσε ο ΓΓ του υπουργείου Εσωτερικών Κ. Πουλάκης, μιλώντας σε ανοιχτή εκδήλωση διαλόγου, που οργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Έβρου.
Οπως ανέφερε ο κ. Πουλάκης, οι βασικοί στόχοι είναι οι εξής:
1ον. Η εμβάθυνση της δημοκρατίας και η ενίσχυση της ουσιαστικής και άμεσης συμμετοχής των πολιτών.
2ον. Η αναβάθμιση της αποτελεσματικότητας των ΟΤΑ ως διοικητικών δομών και η ενίσχυση του αισθήματος εγγύτητας των πολιτών προς τους ΟΤΑ.
3ον. Η διασφάλιση της οικονομικής βιωσιμότητας και ευρωστίας των ΟΤΑ και ο εκσυγχρονισμός του σχετικού θεσμικού πλαισίου.
4ον. Η ενίσχυση του ρόλου των Δήμων και των Περιφερειών στην αναπτυξιακή διαδικασία στο πλαίσιο του εθνικού στόχου της δίκαιης ανάπτυξης.
Στην ομιλία του, ο ΓΓ του ΥΠΕΣ έκανε εκτενή αναφορά στις προτάσεις στις οποίες κατέληξε η Επιτροπή που συγκροτήθηκε στο Υπουργείο με τη συμμετοχή και ειδικών επιστημόνων, καθώς και εκπροσώπων των κυριότερων αυτοδιοικητικών φορέων, τονίζοντας ότι οι προτάσεις αυτές δεν είναι οριστικές και αποτελούν απλώς βάση για περαιτέρω συζήτηση.
Ο ίδιος αφήνοντας αιχμές για την στάση της πλειοψηφίας της ΚΕΔΕ, εξέφρασε την εκτίμηση ότι: «Οι προσπάθειες κάποιων πλευρών να σαμποτάρουν τη διαδικασία, αποχωρώντας από τη συζήτηση και δυναμιτίζοντας κάθε προσπάθεια διαλόγου, δεν πλήττουν ούτε την κυβέρνηση ούτε τον Υπουργό, τον οποίο αδικαιολόγητα έχουν στοχοποιήσει προσωπικά, σχεδόν από την πρώτη μέρα, αλλά υπονομεύουν και υποτιμούν το ρόλο της Αυτοδιοίκησης».
Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, συμμετείχαν οι Δημάρχοι Αλεξανδρούπολης, κ. Λαμπάκη, Ορεστιάδας, κ. Μαυρίδη, Διδυμοτείχου κ. Πατσουρίδη, ο Πρόεδροε του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, κ. Μποταΐτη, και εκπρόσωποι των Δήμων Σαμοθράκης και Σουφλίου.
Τέλος, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αλεξανδρούπολη, ο ΓΓ του ΥΠΕΣ είχε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου, κ. Πέτροβιτς, καθώς και εκπροσώπους της πρωτοβουλίας πολιτών για τη δημιουργία Δήμου Κοσμοσώτειρας , ενώ παραχώρησε και συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top