νεα κρητη totalfitness news

Τήνος, επισκέπτες, Πάσχα, Αφιξοαναχωρήσεις, πλοία, διακοπές

Τήνος: Εντυπωσιακά τα νούμερα των επισκεπτών το Πάσχα!

Μια ακόμη «άνοιξη» αναμένεται να βιώσει το τουριστικό προϊόν της Τήνου τη φετινή τουριστική περίοδο, σε συνέχεια της ήδη εξαιρετικής περυσινής χρονιάς η οποία έσπασε τα κοντέρ στο νησί της Μεγαλόχαρης.
Η Τήνος, φέτος το Πάσχα, κέρδισε για ακόμα μια χρονιά το στοίχημα, αποτελώντας αδιαμφισβήτητα έναν από τους κορυφαίους πασχαλινούς προορισμούς. Τα νούμερα των επισκεπτών τείνουν προς τα περσινά και θα πρέπει να τονίσουμε, το μεγάλο ποσοστό που σημειώθηκε το 2016 σε σχέση με το 2015 με την αύξηση των επισκεπτών να φτάνει στο 80%.
Με το ποσοστό της πληρότητας το φετινό Πάσχα. να είναι στο 90%, η Τήνος  βρέθηκε και πάλι στις προτιμήσεις των επισκεπτών.
Κάθε μορφή ειδικού τουρισμού, όπως είναι και ο θρησκευτικός, είναι ένας διαφορετικός τρόπος για να φέρει κανείς περισσότερους επισκέπτες στην Ελλάδα. Διότι όλοι αυτοί θα έρθουν για έναν λόγο παραπάνω.
Χιλιάδες προσκυνητές προσελκύουν και άλλα νησιά ή περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας. Μαγνήτης για τους πιστούς είναι η Παναγία της Τήνου που βοηθάει σε αυτά τα ποσοστά.
Αναλυτικότερα, από την Μεγάλη Δευτέρα μέχρι την Κυριακή του Πάσχα αποβιβάστηκαν στο λιμάνι της Τήνου, 22.113 επιβάτες, το ίδιο διάστημα πέρυσι, αποβιβάστηκαν 24.455 επιβάτες, ενώ το 2015 13.256 επιβάτες. Μπορεί το ποσοστό να έχει αρνητικό πρόσημο σε σχέση με περσινή χρονιά, όμως δεν μπορούμε να το θεωρήσουμε κακή τουριστική χρονιά για την Τήνο αφού τα νούμερα είναι ήδη εκπληκτικά.
Ένας σημαντικός παράγοντας, που βοήθησε στην εκτόξευση των επισκεπτών το Πάσχα , είναι συχνή ακτοπλοϊκή σύνδεση που είχε η Τήνος και ο απίστευτος αριθμός πλοίων που καταφθάνουν στην Τήνο καθημερινά!
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Τήνος βρίσκεται στη τρίτη θέση, μετά το λιμάνι του Πειραιά και της Μυκόνου σε αφιξόαναχωρήσεις πλοίων. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν όταν η Τήνος έχει αυτά τα νούμερα επισκεπτών, όταν καθημερινά έχει 22 αφιξοαναχωρήσεις και το Σαββατοκύριακο ξεπερνούν τις 25, όταν η Πρωτεύουσα των Κυκλάδων, η Σύρος έχει 8 αφιξοαναχωρήσεις.
Σημαντικός παράγοντας για την προσέλκυση των τουριστών στην Τήνο ήταν τα οικονομικά πακέτα που προσέφεραν αρκετοί ιδιοκτήτες καταλυμάτων του νησιού, όπως επίσης και ο καλός καιρός που ήταν σύμμαχος των επισκεπτών του Πάσχα στην Τήνο.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top