νεα κρητη totalfitness news

Πρόεδρος ΑΣΕΠ-3Κ: Έως 60% εκτός οριστικών πινάκων -Δεν υπάρχει καμία καθυστέρηση


Απάντηση στον υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση αλλά και στην ΠΟΕ-ΟΤΑ και τους υποψηφίους της προκήρυξης 3Κ που μιλούν για καθυστερήσεις στην ανακοίνωση των οριστικών πινάκων, έδωσε χθες στη Βουλή ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ Ιωάννης Καραβοκύρης: 

«Δεν υπάρχει καμία καθυστέρηση. Εμείς προσπαθούμε και προσπαθούμε με τις εγγυήσεις που γνωρίζουμε, αλλά όμως δεν θέλουμε να μπουν και άνθρωποι χωρίς προσόντα ή χωρίς δικαιολογητικά στο όνομα της όποιας ταχύτητας σε κάποια θέση»

Eίπε χαρακτηριστικά ο κ. Καραβοκύρης, κατά την ακρόαση φορέων στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής επί του του σχεδίου νόμου του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης «Ενδυνάμωση Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.), ενίσχυση και αναβάθμιση Δημόσιας Διοίκησης και άλλες διατάξεις». 
Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ ανέβασε τον αριθμό των επιτυχόντων των προσωρινών πινάκων που, πιθανόν, να βρεθούν εκτός οριστικών ακόμη και στο 60%! καθώς όπως είπε, λόγω του ότι περίπου 130.000 υποψήφιοι κατέθεσαν αίτηση χωρίς δικαιολογητικά «συνέβη ένας πολύ μεγάλος αριθμός λόγω του ό,τι ήταν άνθρωποι υποχρεωτικής ή και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, έστειλαν δικαιολογητικά ή πίστευαν ότι έχουν κάποια προσόντα τα οποία δεν είχαν, με αποτέλεσμα στον έλεγχο των δικαιολογητικών να διαπιστώσουμε, ενώ πρώτα είχαμε μια απόκλιση των προσωρινών αποτελεσμάτων από τα οριστικά στο επίπεδο 10%-15%, εκεί να είχαμε 50%-60%. Τέτοια ποσοστά, με αποτέλεσμα να χρειαζόμασταν να προχωρήσουμε, ώστε να γίνει η αναπλήρωση αυτών των ανθρώπων είτε με το να φύγουν τελείως είτε και να πάνε σε θέση μεταγενέστερη».
Υπενθυμίζεται ότι χθες σε συνέντευξή του στον «Αθήνα 984» και την εκπομπή aftodioikisi.gr, o τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της ΝΔ Γιώργος Γεωργαντάς είχε υποστηρίξει ότι  με την έκδοση των οριστικών πινάκων θα αλλάξουν κατά 70% οι προσωρινοί πίνακες της 3Κ.

 

Αναλυτικά η τοποθέτηση του προέδρου του ΑΣΕΠ Ι. Καραβοκύρη στην ΔΙΑΡΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ της Βουλής για την προκήρυξη 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ:

Τέλος, θα ήθελα να πω, επειδή ο Πρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ έκανε μια αναφορά για αδικαιολόγητη καθυστέρηση του ΑΣΕΠ σε κάποια προκήρυξη, προφανώς υπονοεί την 3Κ, με αυτή την ευκαιρία θα ήθελα να πω, επειδή αυτό έχει αποτελέσει αντικείμενο μεγάλης συζήτησης και σε διάφορα έντυπα, αυτή η προκήρυξη ήταν η μεγαλύτερη προκήρυξη που έχει γίνει από συστάσεως ελληνικού κράτους. Είχε 130.000 υποψήφιους και δεν ξέρω  πόσες αιτήσεις προτιμήσεως είχε βάλει ο καθένας. Όλος αυτός ο κόσμος ήρθε χωρίς τα δικαιολογητικά, όπως πράγματι και εδώ προβλέπει η διάταξη και για αυτό είπαμε να είμαστε πιο προσεκτικοί.
Τι συνέβη; Συνέβη ότι ένας πολύ μεγάλος αριθμός λόγω του ό,τι ήταν άνθρωποι υποχρεωτικής ή και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, έστειλαν δικαιολογητικά ή πίστευαν ότι έχουν κάποια προσόντα τα οποία δεν είχαν, με αποτέλεσμα στον έλεγχο των δικαιολογητικών να διαπιστώσουμε, ενώ πρώτα είχαμε μια απόκλιση των προσωρινών αποτελεσμάτων από τα οριστικά στο επίπεδο 10%-15%, εκεί να είχαμε 50%-60%. Τέτοια ποσοστά, με αποτέλεσμα να χρειαζόμασταν να προχωρήσουμε, ώστε να γίνει η αναπλήρωση αυτών των ανθρώπων είτε με το να φύγουν τελείως είτε και να πάνε σε θέση μεταγενέστερη.
Αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο ήδη συνεχίζουμε και θα ήθελα να απαντήσω και στον κύριο τον  προλαλήσαντα, ότι δεν υπάρχει καμία καθυστέρηση. Εμείς προσπαθούμε και προσπαθούμε με τις εγγυήσεις που γνωρίζουμε, αλλά όμως δεν θέλουμε να μπουν και άνθρωποι χωρίς προσόντα ή χωρίς δικαιολογητικά στο όνομα της όποιας ταχύτητας σε κάποια θέση.
Δεν θα ήθελα να κάνω κατάχρηση του χρόνου σας, είμαστε στη διάθεσή σας για οτιδήποτε θελήσετε και θα καταθέσουμε και ένα υπόμνημα που έχει κάποιες διατάξεις, οι οποίες βελτιώνουν το υπάρχον σύστημα, πράγματι επιταχύνουν τους ρυθμούς ώστε να είμαστε ταχύτεροι και πιο αποτελεσματικοί χωρίς, όπως προείπα, να κάνουμε την παραμικρή έκπτωση, διότι ο ρόλος μας και οι εγγυήσεις αυτό είναι και αυτό υπηρετούμε επί σειρά ετών.


Πηγή

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top