νεα κρητη totalfitness news

 

  Αφήστε τα παιδιά να έρθουν σε μένα
 
Το μέλλον μιας κοινωνίας εξαρτάται από τα παιδιά που έχει. Γι’ αυτό και οι ειδικοί προβλέπουν η υπογεννητικότητα στην Ελλάδα πολύ σύντομα θα έχει τις αρνητικές επιπτώσεις στο γενικό πληθυσμό της. Το ίδιο θα συμβεί και σε άλλους θεσμούς της κοινωνίας ή της Εκκλησίας.
Μια Εκκλησία, μια ενορία που δεν έχει παιδιά είναι καταδικασμένη γρήγορα ή αργά να εξαφανιστεί.
Εντύπωση μου έκανε κατά την επίσκεψή μου στο νησί της Νάξου η συμμετοχή των παιδιών κατά την πανήγυρη του Μητροπολιτικού μας Ναού της Υπαπαντής του Κυρίου. Ακόμη πιο μεγάλη εντύπωση μου έκανε  το γεγονός  ότι και την επομένη της πανήγυρης που ήταν Κυριακή, δηλαδή χθες , η παρουσία των παιδιών ήταν επίσης μεγάλη. Όμως η εντύπωσή μου αυτή μετατράπηκε και σε ενθουσιασμό όταν πληροφορήθηκα ότι αυτός ο αριθμός των παιδιών δεν ήταν τυχαίος για τις δυο μέρες αυτές αλλά τακτικός στη συμμετοχή της Κυριακάτικη Θείας Λειτουργίας αλλά και κάθε Σάββατο στο κατηχητικό.
Συγχαίρω τους γονείς των παιδιών αυτών, τον εφημέριο και τους κατηχητές που προσφέρουν που κατάφεραν να έχουν τα παιδιά κοντά τους. Και αυτό διότι τα παιδιά δεν είναι μόνο το αύριο και το μέλλον της ενορίας αλλά και το όμορφο παρόν.
Μια τέτοια εικόνα, δυστυχώς  δεν συναντούμε σε πολλές ενορίες μας. Γι’ αυτό και  όταν βρεθούμε μπροστά σε μια τέτοια  πραγματικότητα χαιρόμαστε και αισιοδοξούμε.
 
Μακάρι να είναι και ένα  παράδειγμα προς μίμηση και για άλλες ενορίες μας.
 


Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top