νεα κρητη totalfitness news Βρέθηκε σε βάθος 40 μέτρων.

 

Το ναυάγιο ενός γερμανικού υποβρυχίου του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου ανακαλύφθηκε στη Μαύρη Θάλασσα, στα ανοιχτά της παραλίας Αγκβά, στη Χηλή της Κωνσταντινούπολης, κατά τη διάρκεια γυρισμάτων ντοκιμαντέρ, όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ.
Σύμφωνα με τη Daily Sabah, το U-23 βρέθηκε σε βάθος 40 μέτρων, σε απόσταση δύο ναυτικών μιλίων (3,7 χλμ) από την ακτή. Την ανακάλυψη έκανε το βαθυσκάφος TCG AKIN, το οποίο διερεύνησε το σκάφος κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων ενός υποθαλάσσιου ντοκιμαντέρ από το TRT και το τουρκικό πολεμικό ναυτικό. Όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα, το 40 μέτρων σκάφος είναι ένα από τα έξι υποβρύχια (U-boats) που απάρτιζαν τον αποκαλούμενο «χαμένο στόλο του Χίτλερ»- τα U-18, U-19, U-20, U-21, U-22, U-23.

Σύμφωνα με τον Χακάν Ασλάν, διευθυντή του ντοκιμαντέρ (Mavi Tutki) στην περιοχή γίνονταν έρευνες εδώ και καιρό. «Διερευνούμε τις επιχειρήσεις των γερμανικών υποβρυχίων στη Μαύρη Θάλασσα για πολύ καιρό» είπε σχετικά.
Κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, η ναζιστική Γερμανία μετέφερε από ξηράς και Δούναβη τα κομμάτια των έξι υποβρυχίων στη Ρουμανία, όπου και συναρμολογήθηκαν και τέθηκαν σε υπηρεσία κατά των σοβιετικών δυνάμεων. Για δύο χρόνια τα υποβρύχια επιχειρούσαν στη Μαύρη Θάλασσα, βυθίζοντας δεκάδες πλοία, μέχρι που η Ρουμανία άλλαξε πλευρά, προσχωρώντας στους Συμμάχους το 1944, οπότε και δόθηκε στα πληρώματα εντολή αυτοβύθισης των τριών υποβρυχίων που παρέμεναν σε υπηρεσία (τα άλλα τρία είχαν βυθιστεί).
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του RT, τη θέση του U-23 είχε υπολογίσει το 2008 ο μηχανικός Σελτσούκ Κολάι, ωστόσο η θεωρία του επαληθεύτηκε τώρα, 11 χρόνια μετά. Το 2008 είχε βρεθεί και το ναυάγιο του U-20, άλλου ενός εκ των υποβρυχίων, ενώ θεωρείται πως το U-19 βρίσκεται στα ανοιχτά της επαρχίας Ζονγκουλντάκ, σε μεγάλο βάθος.


Πηγή

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top