νεα κρητη totalfitness news


Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου και Τήνου κ. Δωροθέου Β’, εορτάσθηκε η Α’ Κυριακή των Νηστειών (της Ορθοδοξίας) στην Ιερά Νήσο Τήνο.
Των ιερών Ακολουθιών προέστη και κήρυξε τον θείον λόγον, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου, ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Μουρτζανός, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου και Προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Λαρίσης, συμπαραστατούμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο της ιεράς νήσου Πρωτοπρ. Γεώργιο Φανερό, τους Ιερείς και Διακόνους του Ιερού Ιδρύματος με τη συμμετοχή πλήθους ευσεβών Χριστιανών Τηνίων και επισκεπτών-προσκυνητών.
Στο κήρυγμα του ο π. Ιγνάτιος αφού ανέλυσε την Ευαγγελική περικοπή εστιάζοντας στην αναζήτηση του προσώπου του Χριστού, μίλησε για την σημασία της εορτής τονίζοντας ιδιαίτερα ότι όσοι πιστεύουμε, διακηρύττουμε ότι είμαστε Ορθόδοξοι επειδή το θέλουμε από τα μύχια της καρδιάς μας.
Είμαστε Ορθόδοξοι διότι νιώθουμε ότι χωρίς την Εκκλησία η ζωή μας δεν έχει νόημα. Ότι αν δεν έχουμε την ταυτότητα του ορθοδόξου χριστιανού δεν μπορούμε όχι μόνο να ελπίζουμε στην αιωνιότητα, αλλά ούτε και να στερεώσουμε την πορεία μας στον παρόντα χρόνο. Και είμαστε έτοιμοι, έχοντας επίγνωση του ορθόδοξου ήθους, να παλέψουμε να διατηρήσουμε αυτό το συστατικό ως βάση για την πορεία μας τόσο σε προσωπικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο.
Κατά το έθος, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε η λιτάνευσις των ιερών Εικόνων ανά τας οδούς της πόλης με πλήρη εκκλησιαστική τάξη προεξάρχοντος του Αρχιμανδρίτου Ιγνατίου Μουρτζανού, προπορευομένων των μαθητών και μαθητριών όλων των βαθμίδων εκαπιδεύσεως και της Φιλαρμονικής του Π.Ι.Ι.Ε.Τ., με την συμμετοχή όλων των Εφημερίων της Ιεράς Νήσου, Ιεροψαλτών, του Επάρχου Τήνου, του Δημάρχου Τήνου, του Προέδρου Πρωτοδικών Σύρου, της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, του Αντιπροέδρου της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος, του Λιμενάρχη Τήνου, του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος, του Διοικητή του κλιμακίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολιτεύσεως του Δήμου Τήνου, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, μελών της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ, του Πολιτευτή των Κυκλάδων, των Διευθυντών και Εκπαιδευτικών των Σχολείων όλων των βαθμίδων, εκπροσώπων Συλλόγων και Φορέων και με την πάνδημη συμμετοχή ευσεβών χριστιανών κάθε ηλικίας καθώς και του αποδίδοντος τιμές πλωτού του Λιμενικού Σώματος ΠΛΣ-609.
Στην πλατεία «Παντανάσσης», επί της μαρμάρινης εξέδρας, τελέσθηκε δοξολογική δέησις και ανεγνώσθη το Συνοδικόν της Ορθοδοξίας.
Ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου, ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντας και ευχήθηκε εορτίως σε όλους για το υπόλοιπο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.
Τους ύμνους απέδωσε ο Χορός των Ιεροψαλτών υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη του Πανιέρου Ναού Ευαγγελιστρίας κ. Στυλ. Κοντακιώτη.


Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης


Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top