νεα κρητη totalfitness newsΣτην Ιερά Νήσο Τήνο μετέβη το μεσημέρι από τη Μύκονο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου - Τήνου κ. Δωρόθεος Β’ και τέλεσε διαδοχικά την Α’ στάση της Ακολουθίας των Χαιρετισμών της Παναγίας, στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας και εν συνεχεία στην ολιγάνθρωπη μικρά Ενορία Παναγίας Τριάδος Χατζηράδου.

Στον Ναό της Μεγαλόχαρης τον οποίο είχαν κατακλύσει οι πιστοί, συνευχήθησαν ο Έπαρχος Τήνου, ο Πρόεδρος Πρωτοδικών Σύρου, ο Αντιπρόεδρος της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος, ο Λιμενάρχης Τήνου, μέλη της Διοκούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ, Αξιωματικοί του Λιμεναρχείου και της ΕΛ.ΑΣ., προοδηπορήσαντες επίτροποι, εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην συνέπεια της Εκκλησίας να μην επιτρέπει την ιστορική λήθη γεγονότων που σημάδεψαν τη ζωή του Γένους, όπως η διάσωση της Κωνσταντινουπόλεως κατά τον 9ο αιώνα που είχε ως αφορμή τη συγγραφή του Κοντακίου «Τη Υπερμάχω», γεγονός το οποίο αναμιμνήσκεται η εκκλησία αυτές τις ημέρες και με τη θεολογική διάσταση του Ακαθίστου Ύμνου.
Ευχήθηκε στον Αρχιερατικό Επίτροπο Πρωτοπρ. Γεώργιο Φανερό, στους Ιερείς και Διακόνους, στους ιεροψάλτες, στους επιτρόπους και στους παρισταμένους για την Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή και τους οποίους ευχαρίστησε για τη διακονία τους.
Μετά ταύτα ο Σεβασμιώτατος συνοδευόμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο και το μέλος της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ, μετέβη στο χωρίον Χατζηράδος, όπου ωσαύτως ομίλησε για τη συμμετοχή της Παναγίας στο έργο της Θείας Οικονομίας και προέτρεψε τους πιστούς σε μια εσωτερική αυτεπίγνωση και μετάνοια επι τη ευκαιρία των αγίων ημερών της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.
Ευχήθηκε στον Εφημέριο, στον παριστάμενο Πρόεδρο του ΔΣ της Μονάδος Φροντίδος Ηλικιωμένων του ΠΙΙΕΤ και Δημοτικό Σύμβουλο, στο μέλος της Τοπικής Κοινότητας Χατζηράδου, στους ιεροψάλτες, στους επιτρόπους και στους ενορίτες και εν συνεχεία στην παρακείμενη αίθουσα παρετέθη παραδοσιακή δοχή η οποία απέπνεε την ευγένεια, την αγάπη και το σεβασμόι των ανθρώπων προς την Εκκλησία και τη διάσωση των ωραίων απλοϊκών παραδόσεων.

Της εκκλησιαστικής τάξεως επεμελήθη ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός.


Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης


Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top