νεα κρητη totalfitness news

To ζήτημα της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στην Τήνο είναι ένα θέμα που απασχολεί και προβληματίζει όλες και όλους μας. Είναι ένα ζήτημα που θα αλλάξει την εικόνα του νησιού μας και θα επηρεάσει τις ζωές μας. Για αυτό αποφασίσαμε να ετοιμάσουμε ένα video παρουσίασης του χειροποίητου τοπίου της Τήνου. 
Ένα video του «χειροποίητου τοπίου μας», αφού πρώτα τοποθετήσαμε τις ανεμογεννήτριες, σε φυσικό μέγεθος, σε όλα τα σημεία στα οποία υπάρχει άδεια παράγωγης. Για να καταλάβουμε όλοι τι πρόκειται να γίνει.
Ενδεικτικά ανάμεσα στις νέες ανεμογεννήτριες, εμφανίζεται στη σημερινή θέση της και η υφιστάμενη ανεμογεννήτρια με σκοπό την ανάδειξη των μεγεθών και τη σύγκριση αυτής και νέων μοντέλων. Δυστυχώς δεν ήταν εφικτή άμεσα η παρουσίαση των χαράξεων οδών διέλευσης των μέσων μεταφοράς των τμημάτων ανεμογεννητριών, όμως σίγουρα αποτελεί μείζον θέμα, το οποίο λειτουργεί καθοριστικά στην επιβάρυνση του περιβάλλοντος σχεδόν τόσο έντονα όσο και οι ίδιες οι ανεμογεννήτριες.
Την ερχόμενη εβδομάδα αντιπροσωπεία της παράταξης μας θα μεταβεί στην Αθήνα για παρουσίαση του ζητήματος στους αρμόδιους φορείς προκειμένου να παρουσιάσουμε το θέμα και να αιτηθούμε τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου, με σκοπό την προστασία του ειδικού περιβάλλοντος των κυκλαδίτικων νησιών. Είναι σαφές ότι η νομοθεσία που διέπει την εγκατάσταση ΑΠΕ δεν λαμβάνει υπόψη τις τοπικές ιδιαιτερότητες.
Οφείλουμε να επιμείνουμε προς αυτή την κατεύθυνση.

Όλοι όσοι συμμετέχουμε στην Δημοτική Παράταξη «Ενωμένοι για το νησί μας» θα δουλέψουμε με σοβαρότητα, θα συνεργαστούμε με φορείς κρατικούς και μη, θα οργανώσουμε και θα οργανωθούμε ώστε να μην τοποθετηθούν αυτές οι ανεμογεννήτριες.
Η προστασία του περιβάλλοντος του νησιού μας αποτελεί Ευθύνη όλων μας.

Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο 

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top